Rukomet

Lokomotiva u polufinalu

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 12.03.2012.
Lokomotiva u polufinalu
Foto: Davor Sajko

Uzvratni susret četvrtfinala rukometnog Challenge kupa donio je novi dvoboj rukometašica Lokomotive i Zeline u kojem je do pobjede 19:13 stigla domaća ekipa koja se tako plasirala i u samo polufinale natjecanja.

Lokomotiva – Zelina 19:13 (14:10)

ZAGREB - Dom Sportova, Gledatelja: 200
Suci: Vanja Antić i Jelena Jakovljević (Srbija)

Lokomotiva: Razum, Smiljanić 1, Puljić, Krsnik 3, Vučković, Pasarić, Ježić 5, Janković 6 Bušić, I. Milić 1, I. Milanović-Litre 1, Bašić, M. Milić 1, Čović 1, Bukovina (19), Poljak
Trener: Nenad Šoštarić

Zelina: Ercegovac, Peti, Antolković, Madžarac 2, Pavičić 2(2), Knježević 4, Vukojević, Džono, Markešić (1+1), Krsak, Legin, Vulić 1, Jukić (10+1), Stipić 1, Vidak 3
Trener: Goran Mrđen

Sedmerci: Lokomotiva: 0/3; Zelina 2/2
Isključenja: Lokomotiva: 10 minuta; Zelina: 8 minuta

Zagrebački Dom sportova bio je domaćin uzvratnog susreta četvrtfinala Challenge kupa u kojem su snage odmjerile ekipe Lokomotive i Zeline. Nakon pobjede Zeline 24:23 na njihovu terenu, ekipa Lokomotive u svojoj je dvorani stigla do slavlja 19:13 te ukupnog 42:37, kao i polufinala samoga natjecanja. Punih 15 godina bilo je potrebno Lokosicama da ponovno zaigraju u polufinalu europskog natjecanja.

Pred dvjestotinjak gledatelja u Domu sportova Lokomotiva je u prvom poluvremenu ostvarila četiri pogotka prednosti posebice zahvaljujući dobro raspoloženoj vratarki Dubravki Bukovini koja je ukupno sakupila 19 obrana te je gotovo potpuno zaustavila rukometašice Zeline. Drugi dio susreta s obje je strane donio brojne pogreške u napadu o čemu govori i činjenica da je u drugom poluvremenu postignuto tek osam pogodaka. Lokomotiva je i ovdje bila bolja te je slavila 5:3 i konačno 19:13.

Najefikasnija u redovima pobjednica bila je Janković sa šest postignutih pogodaka, dok je najbolja kod Zeline bila Knježević s četiri gola.

Uz Lokomotivu, polufinale Challenge kupa izborile su i ekipe H.A.C. Handballa i Fleury Loiret Handballa iz Francuske te Muratpasa Belediyesi iz Turske. One su bile bolje od Banik Mosta, Dnepryanka Khersona te Podatkova Universityja. Ždrijeb polufinalnih parova na rasporedu je u utorak, 13. ožujka, u Beču.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.03.2012. u 15:24
    jel moguce da je u 2.pol palo samo 8golova?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2012. u 14:46
    "Pred dvjestotinjak gledatelja..." ovo dinamo može samo sanjati ;) Bravo Lokosice.
    Obrisan korisnik