Košarka

T.J. Ford odlazi u mirovinu

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 12.03.2012.
T.J. Ford odlazi u mirovinu
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaš T.J.Ford, koji je tijekom jeseni igrao i za Zagreb, najavio je odlazak u mirovinu nakon niza neugodnih ozljeda povezanih s vratom i kralježnicom...

28-godišnji razigravač T.J. Ford obnovio je ozljedu u dvoboju njegovih San Antonio Spursa s NY Knicksima u srijedu. Već godinama ima problema s vratom i kralježnicom.

"Izbjegavao sam doktore i izbjegavao metke ovih godina. Ovo mi nije prvi put da sam ostao ležati na parketu bez mogućnosti da se pomaknem. Pokušavam se povući na vrijeme. Dovoljno sam se dugo igrao sa svojim zdravljem. Bila je ovo dobra karijera", izjavio je T.J.Ford.

Osvajač sveučilišne nagrade Naismith 2003. ove je jeseni za vrijeme lockouta igrao i za KK Zagreb.

Odigrao je 429 NBA utakmica i karijeru završava s prosjekom od 11,2 poena, 5,8 asistencija i 3,1 skoka po utakmici. Igrao je za Buckse, Raptorse, Pacerse i na kraju Spurse.

"Kompletna organizacija uživala je u društvu T.J. Forda. Čestitam mu na svemu što je ostvario kao igrač i u potpunosti podupirem ovu tešku odluku koju je morao donijeti. T.J. pred sobom ima svijetlu budućnost i uvijek će biti dio obitelji Spursa", izjavio je trener Gregg Popovich.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • boristurk12.03.2012. u 22:44
    ako se ne varam, on je igrao i sa Kukocem u Bucksima, tada je bio rookie...
    boristurk
  • Obrisan korisnik12.03.2012. u 21:18
    Još jedan u nizu koji prerano odlaze u mirovinu. Šteta.
    Obrisan korisnik