Zimski sportovi

Couture spasio Sharkse, Landeskog Avs'e

Krešimir Ferlak • utorak, 13.03.2012.
Couture spasio Sharkse, Landeskog Avs'e

Četiri utakmice donio je ponedjeljak u NHL-u, a svaka od njih imala je veliku važnost za poredak i borbu za doigravanje. Niz poraza prekinuo je San Jose, a do važnih pobjeda stigli su Colorado i San Jose. Slavio je i Nashville, koji se približio Detroitu na dva boda.

Manje od mjesec dana je do kraja NHL sezone, a s obzirom kakva je gužva oko mjesta koja vode u doigravanje, apsolutno svaki bod ima veliko značenje. Zato ne treba začuditi da su tri od četiri noćašnje utakmice otišle u produžetak, a jedna i do penala, dok je San Jose u Edmontonu slavio s 3:2 pogotkom u trećem periodu.

San Jose je i ove godine označen kao jedan od favorita za Stanley Cup i svakako je veliko iznenađenje da se trenutno ne nalaze među osam na Zapadu. Sharksi su već godinama dominirali u regularnom dijelu sezone, da bi onda teško tu igru prenijeli u doigravanje. Sada se moraju što prije trgnuti i krenuti s pobjedama, a slavlje kod Oilersa je dobar početak.

Znali su Sharksi koliko im je bitna ova pobjeda i od početka su dominirali susretom. Tri puta su poveli, Edmonton je u dva navrata dostigao to vodstvo, ali treći puta nisu uspjeli. Pogodak za pobjedu postigao je Logan Couture 38 sekundi nakon početka trećeg perioda. Prije toga za goste su zabili Torrey Mitchell i Joe Thornton, a za domaćine Ryan Whitney i Taylor Hall.

Ovom pobjedom San Jose se ipak nije ugurao među osam na Zapadu i to zato jer je i Colorado slavio protiv Anaheima. Njima je za pobjedu potreban bio produžetak, a veliko slavlje Avs'ima donio je sjajni švedski novak Gabriel Landeskog. Colorado drži osmo mjesto zapada i ima bod više od San Jose, dok Anaheim sada zaostaje već devet bodova. Ducksima je zbog ozljede ramena nedostajao najbolji strijelac Corey Perry.

Buffalo Sabresi su prije dva mjeseca bili otpisani, pričalo se o smjeni trenera, razmjenama igrača i potpunom zaokretu u klubu. Sve je to, izgleda, motiviralo igrače koji su htjeli pokazati da su ipak dobra momčad, počeli su nizati pobjede i sada su stigli samo na dva boda od mjesta koje vodi u doigravanje. Borba za doigravanje će i na Istoku vjerojatno trajati do zadnje utakmice.

U goste su im stigli Montreal Canadiensi koji su već u petoj minuti poveli golom Erika Colea. Sabresima preokret donosi Tyler Ennis s po jednim pogotkom u drugoj i trećoj trećini. Činilo se da će to biti dostatno za pobjedu, ali samo pet sekundi prije kraja regularnog dijela izjednačuje David Desharnais i odvodi susret u produžetak. Tamo sve rješava jedan drugi Tyler, Tyler Myers, za velika dva boda Sabresa.

Utakmicu s najviše golova odigrali su Nashville i Phoenix. Gosti iz glazbenog grada vodili su veći dio utakmice, početkom trećeg perioda imali su i prednost od 4:2, ali ipak su sve odlučili tek penali. Njih je domaćinima omogućio Raffi Torres, ali pobjeda je ipak otišla u Nashville zahvaljujući Andreju Kosticinu, koji je na penalima postigao jedini gol. Predatorsi drže peto mjesto Zapada i samo su dva boda iza četvrtog Detroita, dok je Phoenix sedmi s bodom više od gore spomenutog Colorada.

NHL, rezultati, 12.3.2012.:
Buffalo – Montreal 3:2 (OT)
Colorado – Anaheim 3:2 (OT)
Edmonton – San Jose 2:3
Phoenix – Nashville 4:5 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!