Zimski sportovi

Tampa deklasirala Bruinse, poraz Bluesa

Vedran Babić • srijeda, 14.03.2012.
Tampa deklasirala Bruinse, poraz Bluesa

Dvije vodeće momčadi lige ostvarile su polovičan učinak u utakmicama odigranima u noći s utorka na srijedu. St. Louis Bluesi poraženi su u Chicagu, a New York Rangersi su na svom ledu porazili Carolinu. Tampa je došla do najuvjerljivije pobjede večeri protiv Boston Bruinsa...

Hokejaši St. Louis Bluesa tražili su na gostovanju u Chicagu svoju šestu uzastopnu pobjedu, no nisu uspjeli do nje doći. Iako su poslije prve trećine vodili s 3:1, Blackhawksi su do kraja regularnog dijela izjednačili na 3:3, da bi u raspucavanju kompletirali preokret i slavili s 4:3. Jedini pogodak u tri serije raspucavanja postigao je Patrick Kane.

"Iskreno, osjećaj je bio takav da smo imali dobru šansu. Znamo da su Bluesi dobra obrambena momčad, ali osjećali smo da smo dominirali u prvoj trećini. Znali smo da ako nastavimo na taj način, da će im biti teško podnijeti pritisak cijelu večer", rekao je Viktor Stalberg, strijelac pogotka za smanjenje prednosti Bluesa na 3:2.

I zaista, Blackhawksi su i statistički tijekom cijele utakmice bili dominantna momčad. Zapucali su 46 puta naspram 24 Bluesa. Gosti su na svojim vratima imali raspoloženog Jaroslava Halaka (43 obrane), koji ih je držao u igri. Chicago je trenutno šesti na Istoku, a Bluesi su usprkos porazu i dalje vodeća momčad lige. Međutim, njihova prednost pred drugoplasiranim New York Rangersima sada je smanjena na tri boda.

Momčad iz Velike Jabuke s 4:2 je porazila Carolinu, 13. momčad Istoka, kojoj bi trebalo čudo da izbori doigravanje. Brad Richards upisao je dva pogotka i jednu asistenciju, a novak Carl Hagelin jedan pogodak i dvije asistencije. Za potonjeg je Richards imao samo riječi hvale.

"Odigrao je nekoliko dobrih dodavanja večeras, no prije nekoliko tjedana kad sam započeo igrati s njim vjerojatno ih ne bi odigrao. Vidi se da ima samopouzdanja. Stvara sve više akcija i to pomaže meni, ali i njemu."

Detroit Red Wingsi doživjeli su poraz u Los Angelesu i tako propustili priliku prestići Vancouver na trećoj poziciji lige. Kingsi su slavili s 5:2 i osvetili se Wingsima za poraz prošlog petka.

Domaćom pobjedom nad prvim "pratiteljem", New Jerseyjem, Philadelphia je zadržala peto mjesto na Istoku i sedmo u ligi. Flyersi su vođeni vratarom Ilijom Brizgalovom, koji je po treću utakmicu u nizu sačuvao praznu mrežu, slavili s 3:0, a strijelci su bili Sean Couturier, Jakub Voraček i Danny Briere. Ruski vratar Brizgalov tako je postao prvi čuvar mreže s tri uzastopna shutouta još od Johna Vanbiesbroucka 1999. godine.

Tampa Bay je sa 6:1 nadigrala Boston Bruinse, ali još uvijek mora nadoknaditi sedam bodova minusa u odnosu na osmoplasiranu momčad Istoka, Washington, da bi izborila doigravanje. Bruinsi su vodeći u diviziji Sjeveroistok, a u ovoj utakmici su bili nadmoćniji u pogledu ukupnog broja udaraca (34-17 u njihovu korist). No, domaćini su na vratima imali Dustina Tokarskog, koji je obranio 33 udarca. Tampu je u ofenzivnom dijelu predvodio prvi strijelac lige, Steven Stamkos, koji je postigao svoj 49. i 50. pogodak sezone.

Osim u Chicagu, raspucavanje je pobjednika odlučilo i u New Yorku gdje su domaći Islandersi s 5:4 izgubili od Washington Capitalsa iako su u desetoj minuti druge trećine vodili 3:0. U preokretu gostiju sudjelovao je Aleksandar Ovečkin s dva pogotka i potom još jednim u raspucavanju.

Pogotkom Jamieja Benna početkom posljednje trećine Dallas Starsi su ubilježili svoju šestu uzastopnu pobjedu nauštrb Minnesote, a Florida Panthersi su ostali prvi na Jugoistoku nakon što su s 5:2 pobijedili Toronto Maple Leafse. Calgary je s 3:2 poslije produžetka nadvisio San Jose Sharkse i došao do četvrte uzastopne pobjede.

NHL, 13. ožujka:
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 3:0, New York Islanders - Washington Capitals 4:5 (SO), Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 5:2, New York Rangers - Carolina Hurricanes 4:2, Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 6:1, Minnesota Wild - Dallas Stars 0:1, Chicago Blackhawks - St. Louis Bluesi 4:3 (SO), Calgary Flames - San Jose Sharks 3:2, Los Angeles Kings - Detroit Red Wings 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!