Košarka

Monta Ellis: "Stiglo je moje vrijeme"

Mario Majdić Natrlin • srijeda, 14.03.2012.
Monta Ellis: "Stiglo je moje vrijeme"
Foto: EPA

Warriorsi i Bucksi su probili led. Dva dana prije dovršetka prijelaznog roka, dogovorili su razmjenu s Montom Ellisom i Andrewom Bogutom u glavnim ulogama...

Bek Golden State Warriorsa, Monta Ellis, odlazi u Milwaukee zajedno s krilnim centrom Ekpeom Udohom i centrom Kwameom Brownom.

Bucksi u Oakland šalju australskog centra Andrewa Boguta i šutera Stephena Jacksona.

"Tako je kako je", izjavio je Ellis nakon što je prije utakmice s Kingsima saznao za razmjenu. "Ovdje sam proveo nekoliko divnih godina, ali i nekoliko loših. Srećom, imao sam priliku ovdje raditi ono što radim najbolje. Ovdje sam započeo svoju karijeru, ali oni sada idu u drugom smjeru", osvrnuo se Ellis na sedam godina provedenih u Oaklandu.

Ellis je iznimno kvalitetan šuter koji je nerijetko na meti kritike zbog jednodimenzionalne igre, velike potrošnje lopte i nekvalitetnog angažmana u obrani. Ove sezone zabija 21,9 poena po utakmici šutirajući 43 % iz igre i 32 % za tri poena. Bilježi i šest asistencija po susretu.

"Ovo je nezgodna situacija. Šokiran sam. Dvojica naših važnih igrača. Teško se nositi s tim", reagirao je Stephen Curry, njegov suigrač s vanjske linije.

Warriorsima će se uskoro pridružiti ozlijeđeni Andrew Bogut. Talentirani centar hrvatskog podrijetla izabran kao prvi pick na draftu 2005. Ove sezone se ponovno muči s ozljedama zbog kojih je odigrao svega 12 utakmica, a neće se vraćati na parket prije travnja.

"Na papiru tako izgleda", osvrnuo se Warrior David Lee na jedan od komentara kako je momčad ovako praktički odustala od ove sezone. "Doveli smo dvojicu odličnih igrača ali, koliko čujem, Boguta neće biti neko vrijeme. Tako da se stvarno ostavlja takav dojam. Izgubili smo dvojicu koja su bila ključan dio naše momčadi."

I Ekpe Udoh ove je sezone vrlo dobro reagirao s klupe Warriorsa. Izvori bliski momčadima tvrde kako ga rukovodstvo nije željelo mijenjati, ali su Bucksi na tome inzistirali kao što i pod svaku cijenu u bilo koju razmjenu željeli gurnuti nezadovoljnog Jacksona koji se ovako ponovno priključuje momčadi za koju je igrao od 2007. do 2009.

Ellis je nedavno i javno kritizirao rukovodstvo momčadi i izrazio nezadovoljstvo stalnim pričama o mogućoj razmjeni. Za vjerovati je kako uprava Warriorsa želi ovako osloboditi prostor za razvoj Curryja i pojačati se pod obručima dovođenjem kvalitetnog skakača i blokera kakav je Bogut.

"Stiglo je i moje vrijeme. Oni idu u drugom smjeru i ja se zbog toga ne mogu ljutiti. I ja sam jednom bio u situaciji kada je jedan veteran igrao ispred mene. Dođe vrijeme kada taj igrač mora otići. Ovo je moje vrijeme", rezonira Ellis.

Mnogi su skeptični oko toga kako će Ellis funkcionirati u Milwaukeeju rame uz rame s Brandonom Jenningsom koji je i sam veliki potrošač lopti i razigravač koji loptu voli imati u rukama.

Bucksi su se željeli riješiti preostalog dijela Bogutovog ugovora vrijednog 27 milijuna dolara kroz sljedeće dvije godine, a postoje i indikacije kako je i on sam želio promjenu.

"Iznimno smo uzbuđeni što u svoje redove možemo dovesti igrača njegovog kalibra. Smatramo da je Andrew Bogut jedan od najboljih centara lige. Našoj momčadi će donijeti dodatnu čvrstinu, kvalitetan šut, skok i obrambenu figuru koja nam je nedostajala u sredini", stoji u izjavi GM-a Warriorsa, Larryja Rileyja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 09:58
    batmane...tu je i nate robinson !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 09:23
    uistinu  prosječne momčadi, ali drago mi je zbog ellisa. Na istoku će lakše do all star-a. Pravi je igrač i zaslužuje i bolju momčad od Bucksa, ali što je tu je. Sretno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 21:39
    dobar trade za obe ekipe. Petorka Warriorsa Curry- Klay Thompson- Jackson- Lee- Bogut izgleda prilično dobro, a ni klupa im ne bi bila loša...a što se Bucksa tiče, što prije se rješiti Jenningsa...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 20:34
    trebali su bucksi zamijeniti jenningsa za ellisa!!! Ljudi moji pa taj čovjek (Jennings) kroz cijelu karijeru ima 38%šuta i 34% zatricu.Toliko slabe brojke čak nema ni howard za linijom slobodnih bacanja. Sve u svemu dobar trade za obje momčadi što znači da će ostati iste.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 20:02
    A koju će racku Bucksima kraj Jenningsa i Monta pa njih dva su u stanju xy šuteva ispucat,tko će im toliko lopti nadat? A moglo bi se nać previše statistike gladni duša duša kao u Knicksima što po njima vidimo koliko je kontraproduktivno.Dobro tamo je za rasulo ponajeće krivac D'Antoni al to je sad... [više na forumu]
    Obrisan korisnik