Zimski sportovi

Sidney Crosby vraća se protiv Rangersa

Ivan Dominik • srijeda, 14.03.2012.
Sidney Crosby vraća se protiv Rangersa

Ponajbolji hokejaš današnjice, Sidney Crosby, najavio je svoj povratak na led u dvoboju svojih Penguinsa protiv vodeće momčadi Istočne konferencije, koja će se igrati u četvrtak pred publikom u Madison Square Gardenu. Nakon 61 propuštene utakmice i velikih problema sa zdravljem koje je vukao još od prošle sezone, The Next One će se vratiti u ionako jaku momčad Pittsburgha.

Posljednji nastup u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta, 25-godišnji Sidney Crosby upisao je protiv Boston Bruinsa još 5. prosinca prošle godine. Sada se popularni Sid oporavio od posljedica potresa mozga te će se, kako je i prethodno najavljivano, vratiti u redove Penguinsa u utakmici protiv ljutih rivala NY Rangersa, što je i sam potvrdio: "Osjećam se dobro i plan je da igram u četvrtak".

Dosad je Crosby u karijeri zbog različitih ozljeda propustio 102 utakmice u NHL-u, od čega 61 ove sezone. Za Penguinse je nastupio sedam puta ove sezone te je uspio ostvariti 12 bodova od čega i dva zgoditka. Kanađanin već dulje vrijeme vuče posljedice teškog potresa mozga kojeg je zadobio prošle sezone. Prvi se put vratio na led 21. studenog prošle godine te je odmah ostvario četiri boda od čega dva gola u utakmici protiv još jedne ekipe iz "Velike jabuke", Islandersa.

Trener Dan Bylsma o Crosbyju

"Smatram da je nerealno da on stupi u Madison Square Garden nakon toliko vremena i bude jedina zvijezda na ledu. Međutim, znam kako on igra. Znam koliko je brz. Znam što se može dogoditi i što se događa kada ima pak u punom naletu. Poznata je njegova igra i kakve su njegove mogućnosti na ledu. On je vrlo dobar hokejaš, a kada je potpuno spreman on je najbolji igrač hokeja na svijetu".

Svi ljudi koji se nalaze oko kluba i igrača ističu kako je Crosby sada spremniji nego ikad što je i on sam također potvrdio: "Osjećam se malo bolje nego zadnji put zbog toga što znam što da očekujem. Bit će lakše prolaziti kroz taj povratak ovaj put. Znam što me čeka, prva utakmica je bila prilično neodoljiva, bilo je zabavno, ali unatoč tome trebam ići korak po korak te sa sigurnošću rasti u igri i biti bolji svaku utakmicu".

Priznao je Crosby i da je protiv Islandersa u prvom povratku bio izrazito motiviran: "Mogao sam igrati cijelu noć". O njegovoj spremnosti svjedočili su i razni klupski dužnosnici pa je tako i GM Penguinsa Ray Shero rekao kako je Crosby bolje spremljen nego u posljednjem povratku u natjecateljski ritam te kako je pun samopouzdanja i snage.

Budući da su Penguinsi i bez Sida nanizali devet uzastopnih pobjeda, vraća se i najbolji branič ekipe Kris Letang, a igra funkcionira besprijekorno, ponajviše zahvaljujući trojcu Malkin, Neal, Fleury. Zbog toga će protiv Rangersa Crosby zaigrati tek u trećoj napadačkoj liniji Pensa s Mattom Cookeom i Steveom Sullivanom, jer prvu liniju odlično igraju Malkin, Neal i Kunitz, dok ništa slabija nije ni druga napadačka "lajna" s Jordanom Staalom na centru te krilima Sullivanom i Dupuisom.

Zanimljivo je i da zbog različitih ozljeda u protekle dvije godine najbolja tri napadača Pittsburgha, Crosby, Malkin i Staal, nisu proveli više od deset utakmica na ledu zajedno. Međutim, sad kada se Kid vraća u momčad, a uskoro će se do kraja oporaviti i Letang, Penguinsi će ponovno imati respektabilnu ekipu sposobnu osvojiti naslov. Crosby je između ostalog upozorio i na svoju minutažu, koja mora u početku biti manja te na želju da mu se ovakve ozljede ne ponavljaju, jer je u posljednjih godinu dana više bio kod raznih specijalista nego na ledu. "Pobrinut ćemo se da budem napredujem u svakoj utakmici, prilagodit će se rasporedu u momčadi i u ligi", završio je najbolji hokejaš na svijetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!