Zimski sportovi

Colorado se probio u zonu doigravanja

Ivan Dominik • četvrtak, 15.03.2012.
Colorado se probio u zonu doigravanja

Sve je teža borba za doigravanje za momčadi koje se u njoj nalaze već neko vrijeme. I na Istoku i na Zapadu se vodi grčevita borba za osmo mjesto konferencije, posljednje koje vodi u playoff. U srijedu navečer je u takvim utakmicama najviše profitirala ekipa Avalanchea, koja je pobijedila u Buffalu te se tako probila na toliko željenju osmu poziciju. Anaheim je kod kuće deklasirao posrnule Red Wingse, Phoenix je iznenadio u Vancouveru, a zanimljivo je bilo i u Montrealu te Winnipegu.

Momčad Colorado Avalanchea je došla u goste još jednom borcu za doigravanje, Buffalo Sabresima. Susret dvije ekipe kojima su bodovi od životne važnosti proveden je u izjednačenoj igri i rezultatu. Vodstva su se konstantno mijenjala te prelazila s jedne strane na drugu, a posljednju, treću prednost Sabresa na utakmici pri rezultatu 4:3, anulirao je Jamie McGinn svojim drugim golom na utakmici i odveo susret u produžetak, a kasnije i na penale.

U shootoutu su bili uspješniji gosti iz Denvera čiji je vratar Semjon Varlamov obranio sva tri pokušaja igrača domaćina, dok je jedini od gostiju Peter Mueller uspio zatresti mrežu Ryana Millera. Colorado je zasluženo pobijedio jer je bio bolja momčad tijekom susreta, makar je gubio čak tri puta. Miller je ponovno bio sjajan kod domaćih, obranio 39 udaraca Avsa, a s osvojenim bodom su se Sabresi približili osmo plasiranom Washingtonu na tri boda zaostatka. Colorado se s novim bodovima probio na osmu poziciju te ima dva boda više od svoja tri najbliža pratitelja, međutim ima i dvije do tri utakmice više.

Poraz Dallasa u Winnipegu, Canadiensi bolji u kanadskom derbiju

Momčad Dallas Starsa, koja se odličnim igrama u posljednje vrijeme probila na treće mjesto Zapada, izgubila je lakše od očekivanog utakmicu protiv Winnipeg Jetsa u gostima s visokih 5:2. Jetsi su startali furiozno u susret te su do 37. minute utakmice već izgradili vodstvo od 5:0. Dvostruki je strijelac bio Andrew Ladd, a mrežu Starsa su još pogađali Eric Fehr, Evander Kane i Nik Antropov. Poraz gostiju uspio je krajem druge i treće trećine ublažiti Loui Eriksson sa svoja dva zgoditka. Unatoč porazu, Dallas je ostao treći u Zapadnoj konferenciji, dok su Jetsi deseti na Istoku s četiri boda manje od Capitalsa te još uvijek imaju relativno dobre šanse za playoff

Šestorka večeri

Jonas Hiller (ANA) – 23 obrane, 100 posto
Erik Karlsson (OTT) – 1 gol, 1 bod
Oliver Ekman Larsson (PHX) – 1 gol, 1 asistencija, 2 boda
Jamie McGinn (COL) – 2 gola, 2 boda
Antoine Vermette (PHX) – 1 gol, 2 asistencije, 3 boda
Andrew Ladd (WPG) – 2 gola, 2 boda

Veliki kanadski derbi igran je u Montrealu gdje je domaćin dočekao ekipu iz glavnog grada, Ottawa Senatorse. Gostujuća ekipa, koja je trenutno sedma u konferenciji za razliku od posljednje momčadi Istoka, Montreala, izgubila je tešku utakmicu nakon raspucavanja. Prva i treća trećina su završile rezultatom 1:1, dok u drugom periodu nije bilo golova. Junak utakmice bio je David Desharnais iz redova Habsa jer je uz gol u regularnom dijelu jedini pogodio u raspucavanju te tako donio pobjedu svem klubu. Za Montreal je zabio još i Erik Cole, dok su za Senatorse precizni bili u regularnom dijelu Colin Greening i Erik Karlsson. Nakon utakmice su obje ekipe zadržale svoja mjesta na ljestvici, a valja spomenuti kako je zapaženiju ulogu u redovima Canadiensa imao i nedavno oporavljeni ruski bek Andrei Markov, koji je izvan leda bio punih 16 mjeseci.

Porazi favorita na Zapadu

Vancouver Canucksi su već neko vrijeme u lošoj formi, a to su pokazali i sinoć kada su od prosječne ekipe Phoenixa, koja je doduše u velikom naletu, izgubili na domaćem ledu. Canucksi su poveli čak i s 2:0 golovima Alexandrea Burrowsa i Ryana Keslera, no prvih 20 minuta je ipak završilo u egalu jer su izjednačili slovački bek Rostislav Klesla i kanadski veteran te kapetan Coyotesa Shane Doan. Drugu su trećinu dobili gosti golovima Olivera Ekmana-Larssona i Gilberta Brulea, dok je za Canuckse zabio samo David Booth u powerplayju. To je bio ključni trenutak utakmice jer su u trećoj trećini obje ekipe zabijale po jednom. Antoine Vermette je zabio za Phoenix, a poraz domaćih ublažio je Dan Hamhuis te postavio konačnih 5:4 za Coyotese.

Anaheim Ducksi gotovo i nemaju nikakve šanse za doigravanje jer previše bodovno zaostaju, no to ih ne sprječava da pružaju fantastične igre. Posljednja je ''žrtva'' bio Detroit kojeg je zaustavio Jonas Hiller shutoutom, zabilježivši 23 obrane. S napadačke strane su se za pobjedu pobrinuli Kyle Palmieri koji je bio dvostruki strijelac, a po jedan gol dodali su Teemu Selanne i Bobby Ryan. Ducksi su unatoč pobjedi od 4:0 ostali 12., dok je Detroit, koji igra sve slabije još uvijek četvrti na Zapadu, a ovo mu je bio treći poraz zaredom.

U najmanje važnoj i najmanje zanimljivoj utakmici večeri sastale su se dvije posljednje plasirane ekipe cijele lige, Edmonton i Columbus. Laku su domaću pobjedu u Kanadi upisali Oilersi ne primivši ni pogodak, a Jacketsi su doživjeli treći poraz u nizu. Igrač utakmice bio je mladi 18-godišnji rookie domaćina Ryan Nugent-Hopkins, koji je po jednom zabio i asistirao, a pridružili su mu se u rubrici strijelaca Taylor Hall i talentirani Šveđanin Linus Omark. Glatku pobjedu od 3:0 upečatljivom je partijom obilježio i domaći vratar Devan Dubnyk, koji je obranio 22 udarca Blue Jacketsa, koji apsolutno ništa u tom dvoboju nisu pokazali. Obje su ekipe i nakon tog ogleda ostale na dnu lige i Zapadne konferencije bez šansi za pomake prema naprijed.

NHL liga, 14.3.2012.:
Buffalo - Colorado 4:5 (SO)
Montreal - Ottawa 3:2 (SO)
Winnipeg - Dallas 5:2
Edmonton - Columbus 3:0
Vancouver - Phoenix 4:5
Anaheim - Detroit 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.03.2012. u 14:16
    Nema od Avsa ništa, imaju svega 1 bod prednosti nad Psinama iz Kalifornije i 3 utakmice viša, a Sharksi imaju od sljedećih 7 utakmica 6 doma, enough said
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 13:45
    Trebali ste napomenuti kako je McGinn zabio gol za Avse manje od 2 sekunde prije kraja utakmice.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 13:43
    Suze mi krenu niz lice kada se sjetim kako su Avsi nekada posjedovali Pacific a nakon toga i Northwest diviziju, a sad već neko vrijeme nitko ne može ništa Canucksima u Northwestu. Sad smo mi navijači sretniji kada kao 8. momčd uđemo u doigravanje nego kad smo osvajali Stanley Cup, no to i ne čudi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 12:15
    pa sad bas s detroitom... khm... prije sa st. louisom ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 09:20
    E da je to onaj Colorado dok je Joe Sakic, Peter Forsberg igrali, nebi se onu guzili za 8 mijesto, nego bi igrali sa Detroitom za prvo mijesto
    Obrisan korisnik