Nogomet

Varaždincima netko krade povijest

Iz Varaždina:Ivana Strahija • četvrtak, 15.03.2012.
Varaždincima netko krade povijest
Foto: Ivana Strahija

Iz trofejnog salona NK Varaždina nestalo je najmanje desetak trofeja skupljanih tijekom osamdesetgodišnje sportske povijesti, no fizičke krađe nisu jedini problem s kojim se bori novi predsjednik Boris Solomun.

Varteksovi trofeji oduvijek su bili na veliki ponos Kluba, pa je zaprepastila informacija koju je u četvrtak pred novinare iznio novi predsjednik Boris Solomun. "Upozoren sam da na policama nedostaje par desetaka trofeja, točan broj još ne znamo jer moramo napraviti inventuru. Također postoje indicije o tome tko je počinitelj, a ja se kunem da će svatko tko je u ovom klubu otuđio makar jednu čačkalicu odgovarati za to", rekao je novinarima.

Jasno je da se ne radi o običnom lopovu, pošto trofeji nemaju neku realnu novčanu vrijednost, ali je njihova sentimentalna vrijednost neprocjenjiva, dakle može se raditi samo o lopuži potpuno drukčijeg kalibra. Predsjednik o ovome još nije alarmirao policiju, očito će pokušati riješiti stvari na drukčiji način.

Direktor u nemilosti

Solomun je izjavio kako je užasno nezadovoljan načinom na koji je direktor Zlatko Ivanković sredio raskid ugovora s Davorom Vugrincem: "Izričito sam mu kazao da to ne može biti na štetu kluba, no on je potpisao upravo to."

Inače je Vugrinec registriran za Slaven Belupo s 13. ožujkom, a pravo nastupa ima od 14. ožujka, uz napomenu "Arbitražni sud A-47/12"

No, kaznenu prijavu podići će sigurno, kaže, protiv Dušana Mikolaja i Nogometnog kluba Čakovec: "Uvidom u računovodstvene podatke utvrdili smo da je naš klub isplatio 64 tisuća kuna na račun Nogometnog kluba Auto Mikolaj, a naš odvjetnik Zoran Vidović sad radi na tome da formulira kaznenu prijavu s kojom idemo na policiju."

Inače je Disciplinska komisija HNS-a dostavila u Varaždin rješenje da se ukida suspenzija, jer su Varaždinci isplatili cijeli dug prema NK Čakovcu, što je predsjednik Solomun i istaknuo.

"Tjedan dana bi trajalo samo da vam ispričam sve probleme koje imamo. Postoje ovdje ljudi koji se služe svim mogućim smicalicama da unište sve dobro. Samo kad skupim sve podatke, idući tjedan izlazim pred Izvršni odbor, a onda i Skupštinu i obračunat ćemo se sa svima takvima", rekao je predsjednik Solomun pred kraj.

Tome je još, pomalo misteriozno, dodao: "NK Varaždin je epicentar urušavanja varaždinskog gospodarstva. Ti koji su to radili, ne želim im biti u koži."

Čakovečka strana

Iz Čakovca međutim stižu malo drukčiji podaci.Dušan Mikolaj, predsjednik NK Čakovca, o prijetećoj kaznenoj prijavi kaže: "Ta se isplata dogodila u veljači 2011. godine, kad smo mi također suspendirali Varaždince. Trebali su nam isplatiti novac, a pošto je naš račun bio blokiran, uplatili su na račun NK Auto Mikolaja, a čim se račun Čakovca odblokirao, odmah je novac prebačen, za što imam dokaze iz banke. Istina, mogli smo mi kazati Varaždincima da pričekaju, pa ne bi igrali."

Mikolaj je također podnio pritužbu na skidanje suspenzije, jer Varaždin Čakovcu duguje još najmanje 17 tisuća eura, odnosno, od ukupnog dugovanja za Filipa i Dinu Škvorca te Dominika Glavinu, 311.354,94 kune, plaćeno je 181 tisuća kuna. Za svoje tvrdnje je Mikolaj Sportnetu dostavio i potpisane ugovore, obračune i priznanice. Čini se tako da je taj slučaj još daleko od gotovog, iako je u međuvremenu suspenziju ponovno pristao dogoditi Pavličić, a još uvijek se čeka na Drevena.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.03.2012. u 00:20
    Iznio sam samo info koji sam dobio od Bore Avijatičara (kao i ti bezbroj puta ) Kad bi kojim slučajem našel u imeniku da u Varaždinu živi obitelj Kovachic osobno bi joj se ispričal. I mislim da je druženje sa svodnicima i kriminalcima veća sramota nego "etiketiranje po forumima" Razmisli.....
    Obrisan korisnik
  • javasluk29.03.2012. u 21:03
    javasluk
  • Obrisan korisnik29.03.2012. u 15:09
    Haha, živjeli argumenti :-) Kad nema pravog odgovora, onda "pun mi te je više...". Bravo Dure, bravo! :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2012. u 10:51
    Jest, izabrala ga je skupština iz političkih razloga, samo zato da se makne ovaj prethodni, to je svakome jasno. Jer da je osoba birana po referencama te predloženom planu i programu, ne vjerujem da bi sve išlo baš tako lako, jer opet je svima jasno da je njegov program apsolutna utopija. To što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2012. u 10:12
    A o kakvoj pogodbi govorite? Sad sam već malo zbunjen... :-) Javni natječaj za predsjednika? Ili? Jer, njega je izabrala Skupština kluba, sasvim legitimno... Ne? To što nije imao protukandidata zapravo je jako žalosno, jer najbolje govori o interesu svih tih naših vrlih Varaždinaca da pomognu klubu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik