Nogomet

Vama je derbi svaki tjedan

Sportnet • četvrtak, 15.03.2012.
Vama je derbi svaki tjedan

Još malo pa će se nogometna bubamara zakotrljati i u 22. kolu MAXtv prve lige, a ovaj tekst vam je jedan od posljednjih podsjetnika da složite svoje ekipe, napravite transfere i mirno dočekate početak utakmica. Jer, ovo kolo je ipak malo posebnije od ostalih, a dovoljno je spomenuti samo kako se u subotu igra - derbi.

Naravno nije to derbi Uniteda i Cityja ili Barce i Reala ili Milana i Juventusa, to je pravi pravcati, jedan jedini i neponovljivi hrvatski nogometni derbi u kojemu nogometaši Hajduka gostuju na Maksimiru i imaju posljednju priliku uhvatiti priključak za liderom prvenstva i uključiti se u borbu za naslov (za one optimistične). Odnosno, Dinamovci imaju prvu priliku i konačno odlučiti tko će uzeti trofej prvaka (za one realne).

Ipak, važniji od samog rezultata za vas, šmekere, španere i majstore bet-at-home.com Managera, bit će učinak pojedinih igrača na terenu, što će u konačnici vjerojatno i odlučiti o tjednom pobjedniku. Staviti u sastav Sammira i Badelja ili Andrića i Vukušića, vječita je dilema. no, prema trenutnoj formi najbolje bi bilo da ne stavite niti jednog od njih. Jedni će se voditi navijačkom logikom i simpatijama, dok će drugima jedino biti važna statistika i brojke. Međutim, svima je zajedničko kako će se s velikim zanimanjem popratiti ovo kolo, jer derbi je ipak derbi, a pogotovo kada je 150.!

Proteklo kolo bilo je toliko izjednačeno da se prvih 15 ekipa zgusnulo unutar samo četiri boda. Stvarno su samo finese odlučile, a najvećim znalcem pokazala se ekipa "poljanice 1973". Vidljivo je iz samog naziva kako ova ekipa, uz neporecivu kvalitetu, odiše iskustvom te kako je to bilo presudno kod osvajanja tjedne nagrade našeg sponzora, kladionice bet-at-home.com.

Vjera u Badelja potvrđena je kapetanskom trakom, a Beqiraj se također odužio, i to postignutim pogotkom. No, ključan kotačić ove ekipe bio je Damir Kreilach, koji je s dva postignuta pogotka te ukupno 12 osvojenih bodova najzaslužniji za uspjeh i osvajanje vrha tjednog poretka. Na vratima je bio Rodić, zaigrali su još Lučić, Lima, Čagalj, Šitum, Kramarić i Abilaliaj, što je na kraju bilo dovoljno za 56 bodova i vrijednu nagradu.

Ekipa "brzi i spori" na kraju su postali "brzi i kratki", za jedan jedini bod. Ne znamo je li je Karlo Šimek bio jedan od brzih ili onaj spori dio ekipe, no, nije osvojio niti jedan bod, a da se umjesto njega u sastavu našao bilo tko s klupe, tjedna nagrada bet-at-home.com Managera pripala bi ovom manageru.

U ukupnom poretku nakon dva odigrana proljetna kola na vrhu se nalazi ekipa "Celtic Ravnice", koja je proteklog tjedna zauzela odličnu treću poziciju te se sa 124 boda prometnula u ozbiljnog kandidata za najviše pozicije. U stopu ih prati "dorian 1", kojeg do vrha odvaja samo jedan bod. Treću i četvrtu poziciju drže solidni "PSV Eindhoven" (gdje je za razliku od podjednako poznatog nizozemskog imenjaka trener ipak zadržao svoju funkciju) i "19uvikžedni50", iz čijeg imena se može razaznati kako će vrlo vjerojatno s maksimirske južne tribine u subotu gledati kako Sharbini igra utakmicu života, sam pobjeđuje Dinamo i kao kapetan osvaja pregršt bodova dovoljnih za naslov tjednog pobjednika i preuzimanje vodstva u ukupnom poretku.

Top pet zatvara prošlotjedni pobjednik, ekipa "Junge Bodači", koji za vodećim zaostaju četiri boda i sigurno će se njihovo ime i dalje povlačiti po čelnim pozicijama i tjednog i ukupnog poretka bet-at-home.com Managera.

Ipak, nemojte zaboraviti i na ostale parove 22. kola MAXtv Prve lige, kao i na ostale igrače koji se ističu marljivim skupljanjem bodova. Osim Kreilacha, koji je apsolutno pomeo konkurenciju u prošlom kolu, istaknuo se i Jerko Leko s deset bodova, ali i Zagrebov Oršulić te Istrin Roce s osam te mladi Cibalijin Župarić sa sedam prikupljenih bodova. Najkorisniji igrač jesenskog dijela sezone, Ibanez, iako kod novog trenera ne dobiva baš puno prilike za igru, i dalje je na vrhu ukupnog poretka. Anas Sharbini u susretu sa Splitom nije ponovio partiju koju je prikazao protiv Zagreba pa se i nije približio vodećem Argentincu, dok je na trećoj poziciji prošlosezonski najkorisniji igrač lige, Dinamov vratar Ivan Kelava.

Dakle, osim najvažnije proljetne prvenstvene utakmice, snage će u petak odmjeriti Zagreb i Lokomotiva, Inter i Karlovac, dok Osijek gostuje kod Slavena. U subotu je Istra 1961 domaćin Šibeniku, Lučko gostuje u Vinkovcima, Varaždin kod Splitovaca, a u nedjelju će ovo kolo bet-at-home.com Managerana Kantridi zaključiti Rijeka i Zadar.

Bolje i uvjerljivije pozivnice od ove sigurno nećete dobiti!

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • antoniog15.03.2012. u 18:23
    Sve je super ,samo statistiku lige napravite petkom ,a ne subotom jer mi u subotu ništa neznači .
    antoniog