Zimski sportovi

S Crosbyjem do desete u nizu

Tomislav Pacak • petak, 16.03.2012.
S Crosbyjem do desete u nizu

Povratak Sidneyja Crosbyja nije narušio dobru formu Pittsburgha koji je u Madison Square Gardenu upisao desetu pobjedu u nizu i tako se dodatno primaknuo vodećim Rangersima...

New York Rangersi su i dalje vodeća momčad Istočne konferencije, no nakon novog poraza od Penguinsa, njihovo vodstvo više nije tako sigurno - tek četiri boda, uz utakmicu više od divizijskih rivala iz Pittsburgha.

Ono što može i više zabrinuti Rangerse, i druge protivnike Penguinsa, jest činjenica da je momčad sve kompletnija. Nakon 40 utakmica zbog simptoma potresa mozga na led se vratio Sidney Crosby, a nakon pet utakmica u momčadi je opet i Kris Letang.

Matt Cooke je zabio dva pogotka za pobjednike koji su postali prva momčad koja je ove sezone Rangersima postigla pet pogodaka. Crosby je upisao jednu asistenciju, a nakon utakmice bio je sretan što njegov povratak nije pokvario formu momčadi:

"Nisam htio biti tip koji kvari kemiju. Očito, znao sam da igramo stvarno dobro, pa sam se morao prilagoditi, igrati krilo i slično. Mislim da su svi odigrali odlično, i sretan sam zbog pobjede."

San Jose je uspio u raspucavanju svladati Nashville i time prekinuti niz od tri poraza kod kuće te se približiti osmoplasiranom coloradu na jedan bod razlike. Antti Niemi upisao je 32 obrane, uključujući onu ključnu u raspucavanju Davidu Legwandu, nakon što je Ryane Clowe zabio za domaće.

Podjednako važnu pobjedu upisao je Calgary protiv Phoenixa, petu zaredom i također približavanje Coloradu i sedmoplasiranim Kojotima na jedan bod razmaka. Jarome Iginla je predvodio Flamese do nove pobjede, zabivši pogodak u šestoj utakmici zaredom, no od kapetana se takve stvari i očekuju. Iznenađenje je, međutim, 19-godišnji Sven Baerteschi, strijelac prvog pogotka u 17. sekundi i momak koji je zabio u tri utakmice zaredom nakon što se 7. ožujka priključio momčadi iz WHL-a. Neće začuditi ako ga Flamesi zadrže i nakon što se vrate ozlijeđeni igrači...

NHL, 15. ožujka 2012.: New Jersey - Colorado 1:0 (pen), NY Islanders - Philadelphia Flyers 2:3, NY Rangers - Pittsburgh 2:5, Carolina - St. Louis 2:0, Tampa Bay - Toronto 1:3, Florida - Boston 6:2, Calgary - Phoenix 4:1, San Jose - Nashville 2:1 (pen).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nidjo151016.03.2012. u 16:32
    sid is back!!!!
    nidjo1510
  • Obrisan korisnik16.03.2012. u 14:17
    Pingvini prezentiraju vjerojatno najbolji hokej trenutno u ligi! A Sharksi sljedeću igraju protiv Red Wingsa doma, ljudi to vam je zicer sutra na kladionici jedinica, vjerujte meni!
    Obrisan korisnik
  • damiramida16.03.2012. u 13:12
    Idemo na 11-tu u nizu!
    damiramida