Vodeni sportovi

Thorpe bez norme za OI na 200 metara

Ante Zovko • petak, 16.03.2012.
Thorpe bez norme za OI na 200 metara

Na australskim kvalifikacijama za predstojeće Olimpijske igre priča dana bio je neuspjeh Iana Thorpea na 200 metara slobodno. Nije se proslavila ni braniteljica zlata Libby Trickett.

Thorpe, peterostruki osvajač olimpijske zlatne medalje, osvojio je tek 12. mjesto u polufinalnoj utrci na 200 metara slobodno. Prema pravilima natjecanja, samo prva dva plivača osvajaju vizu za London sljedećeg ljeta, a najboljih šest osiguravaju mjesto u štafeti.

29-godišnjak koji se 2011. vratio iz mirovine u nedjelju će pokušati izboriti normu na 100 metara slobodno, no to će vjerojatno za njega biti još teži zadatak.

Najbolji iz osam kvalifikacijskih utrka izašao je Ryan Napoleon s vremenom 1:47,51. Thorpe je završio s 1:49,91.

"Jako sam razočaran. Mislio sam da bih mogao plivati puno brže, puno brže", rekao je Thorpe.

Nešto ranije, Alicia Coutts slavila je na 100 metara leptir s 57,59 sekundi ispred Jessice Schipper, dok je treća završila braniteljica olimpijskog zlata Libby Trickett. Trickett, koja se također vratila iz privremene mirovine, tražit će svoje mjesto u štafeti 100 metara slobodno.

Christian Sprenger, svjetski rekorder na 200 metara prsno, pobijedio je u kvalifikacijama na 100 metara prsno s 59,91, a Olimpijske igre izborio je i Brenton Rickard.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!