Zimski sportovi

Jetsi zadržali priključak

Ante Jukić • subota, 17.03.2012.
Jetsi zadržali priključak

Završnica "regularnog" dijela NHL sezone gotovo svaku večer donosi nam jedan vrlo važan dvoboj u borbi za doigravanje. Jedan takav noćas je odigran u Winnipegu, gdje su Jetsi pobijedili izravnog konkurenta iz Washingtona i ostali u utrci.

Capitalsi su u Winnipeg doputovali kao osmoplasirana momčad Istočne konferencije, s četiri boda prednosti (78-74) u odnosu na svoje noćašnje protivnike. Mogli su Ovečkin i suigrači u ovom dvoboju "otresti" direktnog konkurenta u borbi za doigravanje, no Jetsi su izdržali pritisak i ostali u "sedlu".

Gosti iz Washingtona dvaput su nadoknađivali gol zaostatka, no nakon pogotka Byfugliena za 3:2 deset minuta prije kraja povratka za Capitalse više nije bilo. Rasprodani MTS Centar svjedočio je dvoboju koji je imao sve karakteristike doigravanja, a složio se s tom konstatacijom nakon utakmice i trener Jetsa Claude Noel: "Bila je to užasno teška utakmica, sa svim elementima doigravanja. Jednostavno si nismo smjeli dozvoliti poraz i uspjeli smo u tome. Svaka čast dečkima."

U drugom noćašnjem dvoboju Istočne konferencije, Ottawa je na svom ledu golom Kube u produžetku stigla do 2:1 pobjede protiv Montreala. S nova dva boda Senatorsi su preuzeli čelo Divizije Northeast, s jednim bodom više od Boston Bruinsa (84-83).

Na Zapadu su u akciji bile dvije momčadi koje se nalaze za "dlaku" ispod "crte", te dvije koje još uvijek ne mogu mirno spavati, iako drže jedno od prvih osam mjesta. Desetoplasirani Calgary (80) gostovao je u Edmontonu, 11. Los Angeles (78) "skočio" je do obližnjeg Anaheima, dok je Dallas (83) na svom ledu dočekao Chicago (84), u dvoboju koji je jednu od ove dvije momčadi ponovno mogao vratiti u probleme.

Gubitnici večeri svakako su Calgary Flamesi. Kad već sami nemaju nikakve šanse za doigravanje, Edmonton Oilersi odlučili su malo zagorčati život svojim rivalima iz Alberte, slavivši noćas s 3:1 u Rexall Placeu. Dvostruki strijelac za Oilerse bio je Nugent-Hopkins, preostali gol domaćina postigao je Eberle, dok je jedini strijelac za Flamese bio Giordano. Inače, Nugent-Hopkins dao je nakon utakmice vrlo zanimljivo obrazloženje dobre igre svoje momčadi: "Bilo je ovo najbliže što smo se približili doigravanju ove sezone, tako da smo morali odigrati dobro."

Ovakav rasplet dvoboja u Edmontonu iskoristili su Los Angeles Kingsi, koji su se pobjedom u Anaheimu probili na deseto mjesto, s jednakim brojem bodova (80) kao deveti Sa Jose i 11. Calgary, te samo jednim manje u odnosu na Phoenix i Colorado na sedmoj, odnosno osmoj poziciji. Kingsi su put do trijumfa nad Ducksima utabali furioznom prvom trećinom, u kojoj su došli do velikih 3:0 (Martinez, Kopitar i Williams). Domaćini su u nastavku dvoboja ipak skupili glave, preko Fowlera i Sbise stigli su na samo gol zaostatka, no posljednju riječ u susjedskom dvoboju imali su Kingsi. Deset sekundi prije kraja Richards je pogodio praznu mrežu Ducksa, za konačnih 4:2 i velika dva boda momčadi iz Los Angelesa.

Važne bodove s gostovanja odnijeli su i Chicago Blackhawksi. Nepredvidljiva momčad Joela Quennevillea u Teksasu je pokazala svoje bolje lice, te je s uvjerljivih 4:1 otplovila u mirnije vode. Dvostruki strijelac za Blackhawkse, koji sada imaju 86 bodova, bio je Patrick Sharp.

Starsi su, pak, na "papiru" i dalje vrlo visoko, no njihova treća pozicija u poretku Zapadne konferencije proizlazi iz činjenice da su trenutno vodeća momčad Divizije Pacific. U stvarnosti, Dallas sa svoja 83 boda morat će žestoko braniti mjesto u doigravanju, budući da mu Phoenix (81), San Jose (80) i Los Angeles (80), svi odreda divizijski rivali, "pušu za vratom". Kako sada stvari svoje, od ove četiri momčadi u doigravanje će njih najviše tri...

NHL, rezultati, 16.03.2012.:

Ottawa - Montreal 2:1 (OT)
Winnipeg - Washington 3:2
Dallas - Chicago 1:4
Edmonton - Calgary 3:1
Anaheim - Los Angeles 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!