Vodeni sportovi

Primorje u nastavku do finala

S Kantride:Ana Legradi, Vedran Filipović • subota, 17.03.2012.
Primorje u nastavku do finala
Foto: FaH

Vaterpolisti riječkog Primorja plasirali su se u finale Jadranske lige koje je na programu sutra (nedjelja) uvjerljivom pobjedom nad Jugom. Susret je prelomljen u trećoj četvrtini...

PRIMORJE EB - JUG CO 12:9 (2:2, 2:1, 5:3, 3:3)

Rijeka, bazen na Kantridi, polufinale
Gledatelja: 1400
Suci: Marijo Brguljan i Dejan Adžić

PRIMORJE EB: Car, Glavan 1, Paškvalin 2, Krapić, De. Varga 2, Franković 1, Muslim 1, Jelača, Da. Varga 1, Barač 2, Šetka, Garcia 2, Radić, Buljubašić. Trener: Zoran Roje.
.

Vezane vijesti

VK JUG CO: Vićan, Vranješ, Sutić 1, Janović 1, Joković 3, Pavlović, Marković 1, Bušlje 1, Karač, Macan, Obradović 2, Perčinić, Goreta. Trener: Veselin Đuho

Igrač više: Primorje EB 5/9, Jug CO 3/9

Peterci: Primorje EB 1/1, Jug CO 1/1

Otprilike pola sata prije početka susreta u zapisniku je osvanulo iznenađenje - u sastavu Juga nema Nikše Dobuda zbog ozljede vrata koju je zadobio u četvrtak, dan nakon utakmice Lige prvaka s Vasasom. Teoretski, izostanak prvog sidruna Gospara i hrvatske reprezentacije trebao je olakšati posao domaćem Primorju iza kojeg je "stajalo" gotovo 1400 navijača budući da je Đuho ostao samo na Borisu Pavloviću.

Joković je otvorio polufinale svojim projektilom dok na drugoj strani Primorje nije ozbiljnije zapucalo prema dubrovačkom golu unatoč igraču više. Ipak, nakon vratnice Glavana i nekoliko brzopletih napada Juga, Riječani su izjednačili. Daniel Varga iskoristio je polukontru sredinom prve četvrtine, no Obradović je već u sljedećem napadu poentirao za 1:2. Utakmica je postajala sve dinamičnija, Glavan je ovoga puta bio precizan s brojčanom nadmoći u bazenu te udarcem izvana prevario Vićana. Prvih osam minuta zaključeno je tim rezultatom, a vratnica Radića silovito se zatresla u posljednjim sekundama nakon udarca Obradovića.

Prvo vodstvo domaćima donio je Samir Barač početkom drugog dijela, a izjednačio je Sutić nakon što se okvir gola tresao na obje strane u prethodnim napadima. Jelača je u 14. minuti promašio "mrtvaca" za 4:3, no ispravio ga je Xavi Garcia svojim karakterističnim pogotkom s igračem više - lijeva ruka, a lopta u suprotan kut. Nakon promašaja Bušlje Primorje je dobilo šansu za 5:3, no realizacija je izostala.

Janović je odmah na startu drugog dijela iskoristio isključenje Buljubašića, mlađi brat Varga vratio vodstvo Primorju, no bomba Jokovića završila je u rašljama domaćega gola. I to sve u dvije minute! Kanonada se nastavila, Garcia je uspio, barem za ovu utakmicu, pronaći prošlogodišnju formu, novim pogotkom je ponovno stavio uteg na stranu Primorja. Gospari su se sasvim solidno držali kada se u obzir uzme bitan izostanak prvog centra, a tenzije su dodatno porasle kada su Glavan i Janović dobili isključenja s pravom zamjene.

U naelektriziranoj atmosferi poravnao je Marković, no nedugo zatim zaradio je isključenje što je iskoristio Fran Paškvalin nakon uvježbane akcije. Zbog kazne Janoviću i ozljede Dobuda, Jugaši su polako koncem treće četvrtine počeli padati. Kapetan Primorja Barač dao je svojoj momčadi vodstvo od dva pogotka prvi put na susretu, a 9:6 je svojim udarcem postavio Petar Muslim. U posljednju četvrtinu ušlo s tim rezultatom budući da je Jug potrošio svoje dvije prilike s igračem više.

Denes Varga prekrasnim je pogotkom odmah na otvaranju posljednjih osam minuta i dao pečat pobjedi domaćina i prolazu u finale. Išao je sam prema Vićanu s dvojicom igrača na leđima, no zaustavio se, okrenuo i sjajnom šraubom matirao iznenađenog vratara gostiju. Nakon toga susret je otišao u mirne vode, Franković i Paškvalin su poentirali za domaće dok je Bušlje prekinuo desetominutni post gostiju.

Obradović je iz peterca smanjio na 12:8, no prepuna Kantrida već je slavila veliku pobjedu nad velikim rivalom koji je ovim porazom osvojio treće mjesto u ovom natjecanju. Riječani čekaju pobjednika susreta Pro Recco - Mladost, ako je on uopće upitan...

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kupusar17.03.2012. u 22:42
    Bravo Primorje! Odlična utakmica! :)
    Kupusar