Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 17.03.2012, 17:00 h
Abanca Ademar Leon
Abanca Ademar Leon 31:28 Telekom Veszprem
Telekom Veszprem

Losertu mala prednost nad Alilovićem

Josip Tolić • nedjelja, 18.03.2012.
Losertu mala prednost nad Alilovićem
Foto: Kristijan Komarica

U trećoj od osam utakmica osmine finala rukometne Lige prvaka španjolski Reale Ademar León s tri je gola prednosti svladao mađarski Veszprém u utakmici u kojoj su se oba sastava izmjenjivala u vodstvu, no na kraju je domaćin ipak stekao kakvu-takvu prednost pred uzvratni ogled.

Nevjerojatno uzbudljivo prvo poluvrijeme i bogato pogocima bilo je ono u okršaju Ademar Leóna i Veszpréma. Na golovima obje momčadi stajala su dva reprezentativna vratara Hrvatske, Venio Losert i Mirko Alilović, no nisu se posebno istakli u prvom dijelu.

Isidoro Martínez, trener Ademar Leóna: "Uspjeli smo u primarnom cilju, dobiti utakmicu. Znali smo da će biti teško pobijediti vrhunsku momčad poput Veszpréma. Naša je obrana promijenila utakmicu i želimo ponovno pokazati isto i kod njih."

Španjolci su u prvom dijelu uglavnom bili ti koji su držali prednost u utakmici. Nakon 11. minute bilo je 7:4, no obrane su potom na obje strane počele padati u efikasnosti, a Veszprém se tu bolje snašao. Pred sam kraj prvog poluvremena imao je +1 (18:17), no na poluvrijeme se otišlo izjednačenog rezultata s čak 38 postignutih pogodaka (19:19).

U desetak minuta drugog poluvremena Veszprém je u potpunosti nadvladao utakmicom te, zahvaljujući obranama Nándora Fazekasa, došao do 25:21 u 42. minuti. Ipak, dobrim se potezom pokazao time-out Ademarova stratega Isidora Martíneza nakon kojeg je domaćin prelomio utakmicu u svoju korist.

Lajos Mocsai, trener Veszpréma: "Meč je bio kao rollercoaster jer nismo mogli održati prednost od četiri pogotka u drugom poluvremenu. Na kraju je naša krivica bila što smo izgubili, a Venio Losert obranio je neke važne udarce. Obje momčadi još uvijek imaju realne šanse proći u četvrtfinale."

Losert je "zaključao vrata" i omogućio suigračima seriju 4:0 za 25:25, a potom i vodstvo (27:26) 11 minuta prije kraja. U tom se trenutku trener gostiju Lajos Mocsai odlučio pozvati minutu predaha koja je sterilizirala napade obje strane. Mađarski pokušaji da dođu do remija pali su u vodu nakon što je Ferenc Ilyés zaradio treće isključenje, što je Ruesga iskoristio za 31:28. Još jedan crveni karton zaradio je i Renato Sulić, no to ipak nije stvorilo značajniju razliku između ove dvije ekipe.

Najbolji strijelac u redovima domaćina bio je Martin Straňovský s osam golova, a goste je predvodio Marko Vujin s osam pogodaka.

Uzvrat se igra 25. ožujka u Veszprému.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Orlen Wisla Plock24:36Kiel
Kadetten27:36Atletico de Madrid
Abanca Ademar Leon31:28Telekom Veszprem
Füchse Berlin32:30HSV Hamburg
IK Sävehof25:34Kobenhavn
Metalurg Skoplje19:18RK Zagreb
Montpellier30:28Barcelona
Kiel27:24Orlen Wisla Plock
Barlinek Industria Kielce27:26Cimos Koper
Cimos Koper25:23Barlinek Industria Kielce
Kobenhavn26:24IK Sävehof
RK Zagreb26:21Metalurg Skoplje
Atletico de Madrid26:30Kadetten
Barcelona36:20Montpellier
HSV Hamburg23:24Füchse Berlin
Telekom Veszprem27:25Abanca Ademar Leon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!