Zimski sportovi

Sjajni Hartnell prekinuo niz Penguinsa

Ivan Dominik • nedjelja, 18.03.2012.
Sjajni Hartnell prekinuo niz Penguinsa

Vrlo dobra utakmica odigrana je za otvorenje večeri u NHL-u, a u posljednje vrijeme ne baš dobra Philadelphia upisala je veliku i važnu pobjedu nad Pittsburgh Penguinsima. Tim su trijumfom Flyersi prekinuli nestvarni niz franšize Marija Lemieuxa od 11 pobjeda zaredom, a veličina pobjede leži u tome što je ostvarena u doslovno posljednjoj sekundi produžetka, nakon velikog preokreta.

Samouvjerena ekipe Dana Bylsme došla je u goste ambicioznim Philadelphia Flyersima te je očekivala produženje serije na 12. pobjeda u nizu. Međutim, susret je počeo dosta rezervirano s obje strane, a do prvog se gola čekala 14. minuta susreta.

Tada je mrežu Ilje Brizgalova načeo najdefenzivniji centar Pensa i dvostruki osvajač Stanley Cupa. Riječ je o igraču četvrte napadačke linije gostiju, Craigu Adamsu, koji je zabio na dodavanja povratnika u momčad Krisa Letanga te Pascala Dupuisa. S tim se rezultatom otišlo na prvi odmor, a bolja igra gostiju nastavila se u drugoj trećini, dok su Flyersi veći dio toga vremena bili u podređenoj poziciji.

Stoga je Pittsburgh 53 sekunde prije isteka 40. minute povisio svoje vodstvo na 2:0 i to golom Evgenija Malkina, koji se ''prošetao'' domaćom obranom te poentirao na asistencije Letanga i Adamsa. No, bolja igra gostiju splasnula je u posljednjem periodu, a na led je tada stupila potpuno drukčija ekipa Flyersa. Trećim golom sezone je na 2:1 smanjio legendarni finski branič Kimmo Timonen nakon samo 31 sekunde igre u trećoj trećini što je dalo novi elan domaćinima.

Tada je na scenu stupio apsolutni junak utakmice Scott Hartnell, koji nepunih pet minuta nakon Timonenovog gola izjednačuje rezultat na 2:2 na drugu asistenciju Cludea Girouxa, koji je sudjelovao i kod prvog pogotka domaćih. Do kraja dvoboja golova nije bilo pa se moralo ići u produžetak. Dodatnih pet minuta prošlo je u čvrstoj igri obje ekipe, no šok za Penguinse i prekid serije dogodio se samo devet desetinki prije isteka pet dodatnih minuta. Tada je Danny Briere uz pomoć Timonena uposlio Hartnella koji je svojim drugim golom susreta, a 35. u sezoni donio rapsodiju u narančastom.

Bila je to osma pobjeda Flyersa u posljednjih deset utakmica, a posebno je važna psihološki zbog veličanstvenog preokreta dva gola zaostatka i pobjede 3:2. Obje su ekipe zadržale svoje pozicije u Istočnoj konferenciji, a opasno su se primakle vodećim NY Rangersima. Pittsburgh je trenutačno četvrti s bodom manje od Rangersa, dok Philly ima tri manje od istog kluba i nalazi se na petom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!