Nogomet

Celtic izgubio finale Liga kupa

Borna Rupnik • ponedjeljak, 19.03.2012.
Celtic izgubio finale Liga kupa
Foto: EPA

Nogometaši Kilmarnocka osvojili su škotski Liga kup, po prvi puta u svojoj povijesti, pobjedom nad favoriziranom Celticom. Junak je postao igrač koji je ušao s klupe...

U finalu škotskog Liga kupa snage su na Hampden Parku odmjerili Celtic i Kilmarnock, a zeleno-bijeli iz Glasgowa nisu uspjeli u svoju trofejnu vitrinu dodati još jedan pehar.

Do 84. minute na semaforu je pisalo 0:0, a tada je pobjednika odlučio belgijski napadač Dieter van Tornhout, koji je u igru ušao samo desetak minuta ranije umjesto Garyja Harkinsa.

Loptu mu je nabacio Lee Johnson, koji je također utakmicu počeo među pričuvama, a Van Tornhout je glavom donio veliko slavlje Kilmarnocku. Značajan je doprinos konačnom uspjehu dao vratar Cameron Bell, koji je zaustavio sve napade Celtica.

Kilmarnock je tako nakon pet izgubljenih finala napokon osvojio ovo natjecanje, na rijetko viđeno veselje svojih navijača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ManchaVerde19.03.2012. u 12:19
    Ako nesto volim u svakoj ligi, to je uzdrmavanje velikana...sad s Rangersovim bankrotom, mozda se pojavi sansa i u prvenstvu za manje klubove...nije je bilo otkako je Fergie trenirao Aberdeen...skoro 30 godina...
    ManchaVerde
  • Obrisan korisnik19.03.2012. u 11:56
    svaka im dala,iako Celtic obožavam,neka ova bajka potraje!! Ima Celtic naslova,neće ih biti previše briga za ovaj!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2012. u 11:19
    Svaka čast
    Obrisan korisnik