Zimski sportovi

Video: Chicago obranio čast domaćina

Ivan Dominik • ponedjeljak, 19.03.2012.
Video: Chicago obranio čast domaćina

Samo je jedna utakmica odigrana u Istočnoj konferenciji nakon pobjede Flyersa na domaćem ledu protiv Pittsburgha. U njoj su se sastali Winnipeg Jetsi i Carolina Hurricanesi, a pobjedu su na kraju u zanimljivoj utakmici odnijeli gosti. Zapad je s druge strane donio četiri od ukupno šest dvoboja u noći s nedjelje na ponedjeljak, a u njima je bilo preokreta, raspucavanja, mnoštva vrhunskih poteza te i jedan trenerski jubilej...

Nakon što su u ranijem terminu Philadelphia Flyersi prekinuli seriju Penguinsa od 11 pobjeda zaredom i to u doslovno posljednjoj sekundi utakmice, na led su u Istočnoj konferenciji izašli Jetsi i Hurricanesi. U izjednačenoj je igri počela sama utakmica, a nakon prvih 20 minuta bilo je 1:1 jer su mrežu pogađali Jussi Jokinen kod gostiju te Nik Antropov za domaćine. Druga je trećina donijela bolju igru kanadske ekipe koja je nakon vodstva Caroline od 2:1 koju je donio Eric Staal, zabila dva gola za vodstvo od 3:2 nakon 40 minuta igre.

Šestorka večeri

Anders Lindback (NSH) – 30 obrana, 96.8 posto
Kris Letang (PIT) – 2 asistencije, 2 boda
Lubomir Visnovsky (ANA) – 0 bodova
Scott Hartnell (PHI) – 2 gola, 2 boda
Eric Staal (CAR) – 2 gola, 1 asistencija, 3 boda
Andrew Shaw (CHI) – 2 gola, 1 asistencija, 3 boda

Oba je puta strijelac za domaće bio Finac Antti Miettinen, no to nije bilo dostatno za dva boda jer su u posljednjem periodu Canesi preokrenuli rezultat. Najzaslužniji je za preokret bio kapetan gostiju Eric Staal koji je drugim svojim golom anulirao prednost Jetsa, a dvije minute prije kraja je uposlio Chada LaRosea, koji je zabio za konačnih 4:3 svog kluba.

Tom pobjedom su se Hurricanesi našli na 11. mjestu Istoka, za osmim Capitalsima zaostaju pet bodova, dok su poraženi Jetsi deveti s dva boda manje od zone koja vodi u playoff. Hurricanesi su u dobro j formi, imaju tri pobjede zaredom u ovom trenutku, dok Jetsi igraju solidno.

Preokreti Phoenixa i Nashvillea na Zapadu

Phoenix Coyotesi okrenuli su zaostatak od dva gola u Alberti te su pobjedom protiv Oilersa svom treneru Daveu Tippettu osigurali 400. pobjedu u karijeri. Nakon prve trećine u kojoj golova nije bilo, Edmonton je poveo s 2:0 golovima koje su sredinom druge trećine zabili Jordan Eberle i Aleš Hemsky. Međutim, u posljednjem se periodu Coyotesi vraćaju te dobivaju produžetak. The Wizard Ray Whitney smanjio je na 2:1, a izjednačio je u 58. minuti Raffi Torres.

Poslije pet minuta produžetka pobjedničkog gola nije bilo pa se pristupilo izvođenju penala. U tome su uspješniji bili gosti koji su zabili dva pogotka. Mikkel Boedker i Whitney poslali su svoje pakove iza leđa Devana Dubnyka, dok je kod Edmontona samo Sam Gagner bio precizan. Promašili su Eberle i Ryan Nugent-Hopkins te je slavlje Tippetta i ekipe moglo započeti jer su se pobjedom vratili u zonu doigravanja, točnije na sedmo mjesto istisnuvši Sharkse iz prve osmorke Zapada.

Momčad Nashvillea došla je po pobjedu u Anaheim kako bi se probila na četvrto mjesto Zapada, dok se Ducksi polako opraštaju od ove sezone. Utakmica u Honda Centru usred Anaheima počela je međutim bolje za domaćina. Devante Smith-Pelley poentirao je već u osmoj minuti, a prednost od 1:0 Anaheima stajala je na semaforu sve do same završnice susreta. U trećoj trećini su se gosti tek probudili, bolja igra Predatorsa rezultirala je izjednačenjem u drugoj minuti posljednje trećine kada je Patric Hornqvist zabio za 1:1.

Sedam minuta kasnije je Mike Fisher zabio za 2:1 gostiju, a potpuni preokret Predsa režirao je David Legwand 17 sekundi prije kraja postavivši konačnih 3:1 emptynetterom. Tako su gosti zasjeli na četvrto mjesto konferencije s 92 boda, isto koliko ima i pet Detroit, dok je Anaheim 12. s isto toliko bodova zaostatka za društvom u zoni playoffa.

Ovečkin nemoćan protiv Hawksa, Iginla protiv Jacketsa

Jedinu domaću pobjedu uz onu Philadelphije ostvarila je ekipa Chicaga koja je nadigrala Washington Capitalse s visokih i deklasirajućih 5:2. Već od samog početka su domaći igrali bolje te se konačni pobjednik mogao naslutiti, a Blackhawksi su si put do pobjede trasirali već u prvoj trećini. Dva vodeća gola bila su djela Andrewa Shawa i Victora Stalberga, a s tim se rezultatom otišlo i na prvi odmor. U nastavku su gosti prikazali bolju igru pa je na 2:1 smanjio Mike Knuble. Međutim, prejak je bio Chicago koji je ponovno zabio dva brza gola preko Patricka Kanea i ponovno Shawa.

Na 4:2 smanjio je odlični Aleksandar Ovečkin nakon vrhunske solo akcije i driblinga kojim je izbacio braniča domaćih iz ravnoteže. No, do kraja se utakmice ništa bitno u igri nije promijenilo pa su momci iz Vjetrovitog grada lako odnijeli pobjedu s 5:2, budući da je dvije minute prija kraja na prazan gol poentirao i Bryan Bickell, na asistenciju igrača utakmice, Shawa. Tako su Hawksi i Capsi zadržali svoju šestu, odnosno osmu poziciju u konferencijama te je Chicago relativno siguran za doigravanje, dok će se Washington još za njega morati boriti.

Iznenađenje večeri priredili su igrači Columbusa koji su uspjeli na gostovanju u Alberti svladati Calgary Flamese nakon shootouta. Flamesi se bore za doigravanje na Zapadu, a Jacketsi se se od ove sezone davnih dana oprostili. Međutim, to ih nije spriječilo da ponovno odigraju dobro za prestiž i svoj obraz pa su već u 14. minuti doveli domaće u probleme jer je mladi ruski bek Nikita Nikitin zabio za 1:0 gostiju. Taj je rezultat stajao sve do 49. minute kada je u svom 600. nastupu karijere u NHL-u izjednačio Matt Stajan.

Tako je utakmica odvedena u produžetak, a kasnije i na raspucavanje gdje su uspješniji bili gosti na žalost po Kanađane. Igrači obje ekipe su se ispromašivali u tom raspucavanju, međutim, jedini je uspio zabiti Cam Atkinson iz gostujućeg sastava te je tako tek u četvrtoj seriji osigurao 23. pobjedu svom klubu u 72 utakmice. Neuspješan je u posljednjem udarcu Calgaryja bio Jarome Iginla, kojem je udarac obranio sjajni Steve Mason, a Flamesi sada na 11. mjestu Zapada zaostaju dva boda za osmim Coloradom.

NHL liga, 18.3.2012.:
Philadelphia – Pittsburgh 3:2 (OT)
Chicago - Washington 5:2
Calgary – Columbus 1:2 (SO)
Edmonton – Phoenix 2:3 (SO)
Anaheim – Nashville 1:3
Winnipeg – Carolina 3:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!