Rukomet

Odlični Štrlek, povratak Buntića

Pripremili:Ivana Strahija, Damir Žbulj, Zvonka Keliš • ponedjeljak, 19.03.2012.
Odlični Štrlek, povratak Buntića
Foto: Kristijan Komarica

Odrađeni su prvi susreti osmine finala Lige prvaka, a hrvatski su reprezentativci dali, mahom, svoje najbolje igre kako bi njihovi klubovi prošli u idući krug. Posebno je dobar bio Štrlek u dresu CO Zagreba, a navijači Kielcea obradovali su se povratku u formu Denisa Buntića.

Igrač tjedna

Manuel Štrlek: (CO Zagreb) Hrvatski prvak, CO Zagreb, u srijedu je u 21. kolu Regionalne rukometne lige snage odmjerio s momčadi Bosne koja je na koncu pretrpjela poraz s 14 pogodaka razlike. Najboljim i najefikasnijim se u tom susretu pokazao upravo Manuel Štrlek koji se čak devet puta upisao u strijelce. Odličan realizatorski tjedan za Štrleka je nastavljen u nedjelju u Skoplju gdje su Zagrebaši zaigrali u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Iako je njegova momčad minimalno poražena, taj je rezultat itekako dobar pred sam uzvrat u Zagrebu, no ono što veseli jest dobra Štrlekova forma, naime, u Skoplju je ponovno bio najraspoloženiji Zagrebov igrač na terenu, s pet postignutih pogodaka.

Ugodno iznenađenje

Denis Buntić (Kielce): Konačno je u nedjelju Buntić bio u svom elementu i u pobjedi Kielcea nad slovenskim Koprom upisao sedam golova (27:26). U tjednu prije toga Kielce je bilo u akciji u četvrtfinalu razigravanja za poljskog prvaka, a Buntić je protiv Legnice, u pobjedi 32:27 imao četiri pogotka. Sve u svemu, konačno sjajan tjedan iza Buntića, koji je navijače Kielcea zabrinuo svojim blijedim izvedbama nakon povratka iz Srbije. To je odlična vijest za poljsku ekipu pred uzvrat Lige prvaka 24. ožujka, kad Kielce ima šansu ući u četvrtfinale.

Forma u usponu

Ivan Ninčević (Füchse): Ninčević nastavlja s odličnim partijama u dresu berlinskih Lisica, gotovo redovito je među najučinkovitijim igračima kluba, a svoje kvalitete ponovno je dokazao i u prvom susretu osmine finala Lige prvaka u kojem je Füchse na svom parketu nadvisio bundesligaškog suparnika HSV. U +2 za uzvrat Ninčević je ugradio šest pogodaka, a u okršaju u Hamburgu očekuje nas sigurno izuzetno uzbudljiv susret.

Venio Losert: (Ademar Leon) Momčad španjolskog Ademar Leona proteklog je tjedna u 21. kolu španjolskog rukometnog prvenstva ostvarila novu pobjedu kojom je potvrdila diobu svog trećeg mjesta na ljestvici. Bolja je, naime, s tri gola razlike, bila od rukometaša Aragona, a hrvatski reprezentativac Venio Losert svojoj je momčadi pomogao s 11 sakupljenih obrana. U Ligi prvaka rukometaše Ademar Leona dočekao je prvi susret osmine finala u sklopu kojeg im je u goste stigao mađarski Veszprem. Domaćin je na svom terenu bio bolji 31:28, a hrvatski se vratar posebno istaknuo u drugom dijelu kada je uzastopnim obranama pomogao svojoj momčadi da preokrene rezultat u svoju korist.

Vedran Zrnić: (Gummersbach) Rukometaši njemačkog Gummersbacha u tjednu iza nas posvetili su se četvrtfinalu rukometnog Kupa pobjednika kupova u kojem su na domaćem terenu stigli do uvjerljive pobjede nad švicarskim Bern Murijem s devet pogodaka razlike. Branitelj naslova tako je na dobrom putu k prolasku u samo polufinale natjecanja. Kapetan Zrnić u pobjedu svoje momčadi ugradio je tri pogotka.

Hrvoje Batinović (Split): Ovog vikenda je Split ugostio Karlovac i podbacio na domaćem parketu remiziravši 24:24. Momčad Splita evidentno ima problema na poziciji pivota, nakon što je Žeravica slomio ruku, no zato nema na poziciji lijevog krila. Batinović je naime postigao čak 13 golova, a pet je puta propustio iskoristiti šut, jednom sa sedam metara. Skromniji učinak imao je Batinović u srijedu u Čakovcu, gdje je Split pobijedio s 41:22, upisao je 4/6.

Standardna razina

Petar Metličić (Celje PL): Metličić je u proteklih tjedan dana imao dvostruki raspored. Prvo je u srijedu njegovo Celje svladalo Trimo Trebnje u prvom susretu slovenske Lige za prvaka, uz četiri postignuta pogotka bivšeg hrvatskog reprezentativca. U subotu je slovenski sastav igrao prvi dvoboj četvrtine finala Kupa pobjednika kupova, u uzvratni dvoboju s portugalskom Benficom ulaze sa šest pogodaka viška, a Metličić je u domaću pobjedu ugradio jedan pogodak.

Zlatko Horvat: (CO Zagreb) Protekloga tjedna Zagrebaši su u sklopu 21. kola Regionalne lige ponovno zamijenili domaćinstva te su u svojoj Kutiji šibica ugostili rukometaše Bosne. Domaćin je, dakako, ponovno bio rezultatski uvjerljiv te je tako uzeo nove bodove, a kapetan Horvat dobio je zasluženi predah prije važnog nedjeljnog dvoboja s Metalurgom u osmini finala Lige prvaka. CO Zagreb je na gostovanju u Skoplju pretrpio minimalan poraz, a Zlaja je susret otvorio krasnim, ali nerealiziranim lobom s linije sedam metara, dok se u konačnici u susretu četiri puta upisao u strijelce.

Željko Musa (Kielce): Musa je u pobjedi Kielcea protiv Kopra u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka (27:26) bio solidan i upisao četiri pogotka. Tri gola je Musa upisao protiv Legnice u četvrtfinalu Lige za prvaka Poljske, a iduća se utakmica igra 20. ožujka.

Robert Markotić (Nexe): Desni vanjski Nexea sa svojim je suigračima u subotu upisao još jednu pobjedu u Regionalnoj ligi, čime su se Našičani učvrstili na petoj poziciji tablice. Iako u prvom poluvremenu Markotić nije briljirao, kao ni ostatak ekipe iz Našica, u drugom je dijelu sve bilo mnogo bolje, a Markotić je upisao šest golova iz devet šuteva.

Domagoj Duvnjak: (HSV Hamburg) Rukometaši aktualnog njemačkog prvaka, HSV Hamburga, u tjednu iza nas posvetili su se dovođenju starog trenera Martina Schwalba, kao i prvom susretu osmine finala Lige prvaka u sklopu kojeg su krenuli na gostovanje u Berlin. Momčad Füchsea na domaćem im je terenu nanijela poraz s dva pogotka razlike koji je itekako povoljan pred sam uzvrat u Hamburgu. Hrvatski reprezentativac, Domagoj Duvnjak, u porazu svoje momčadi sudjelovao je s dva pogotka.

Marin Šego (CO Zagreb): Šego je, nakon Bosne u srijedu, i u Skoplju potvrdio kako je u dobroj formi. U susretu s malo pogodaka upisao je deset obrana, imao je gotovo identičan učinak kao njegov kolega Stanić na suprotnoj strani terena. Šegin doprinos bit će izuzetno važan i u subotnjem uzvratu u Areni, gdje će CO Zagreb loviti minimalnu prednost Metalurga.

Igor Vori: (HSV Hamburg) Aktualni prvak Njemačke, HSV Hamburg, proteklog se tjedna potpuno posvetio Ligi prvaka, točnije, samoj osmini finala u sklopu koje su krenuli u goste berlinskim Lisicama. Uslijed povratka starog trenera Martina Schwalba rukometaši Hamburga željeli su ostvariti što povoljniji rezultat pred uzvrat na domaćem terenu. HSV je na koncu poražen s dva pogotka razlike, a hrvatski reprezentativac Igor Vori u poraz svoje momčadi ugradio je tri pogotka.

Marino Marić: (CO Zagreb) Momčad CO Zagreba proteklog je tjedna imala posla kako u SEHA ligi tako i u Ligi prvaka, naime, sredinom je tjedna u sklopu 21. kola Regionalne rukometne lige ugostila rukometaše Bosne te je stigla do uvjerljive pobjede s 14 pogodaka razlike. Zagrebov kružni napadač, Marino Marić, u novoj je Zagrebovoj pobjedi sudjelovao s pet pogodaka, a imao je svoju ulogu i u samoj obrani. Nedjelja je, pak, Zagrebašima donijela prvi susret osmine finala lige prvaka te stoga i gostovanje kod Metalurga, a iako je hrvatski prvak pretrpio minimalan poraz Marić se našao među najboljim strijelcima svoje momčadi, s četiri postignuta pogotka.

Damir Bičanić (Chambery): S obzirom da Chambery nema obaveza u Ligi prvaka, posvetio se domaćem prvenstvu i u 18. kolu svladao Istres s 27:23. U pobjedu svoje momčadi lijevi vanjski hrvatske reprezentacije ugradio je tri gola. U 19. kolu Chambery gostuje kod Ivryja, posljednjeg na tablici francuskog nacionalnog prvenstva, pa problema ne bi trebalo biti. Na tablici je Chambery drugi, zaostaje ua prvim Montpellierom osam bodova.

Denis Špoljarić (Füchse): Špoljarić je odigrao svoju standardnu obrambenu rolu u pobjedi njegova Füchsea nad HSV-om u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Iako su primili 30 pogodaka, obrana domaćina zaustavila je napadački učinak hrvatskog trojca u Hamburgu na samo šest pogodaka.

Jakov Gojun: (CO Zagreb) Rukometaši CO Zagreba ugostili su, u sklopu 21. kola SEHA lige, momčad Bosne te su stigli do nove uvjerljive pobjede s 14 golova razlike. Jakov Gojun odradio je svoj obrambeni dio posla, dok se u napadu jednom pokazao uspješnim. U nedjelju je, pak, momčad CO Zagreba, odigrala prvi susret osmine finala Lige prvaka u kojem je na gostovanju kod makedonskog Metalurga pretrpjela minimalan poraz. Mali broj postignutih pogodaka dokaz je čvrste obrane u kojoj je mnogo toga za reći imao i sam Gojun, a potvrđuju to i njegova dva isključenja u utakmici.

Ivan Čupić (Rhein-Neckar Löwen): Čupićevi Lavovi proteklog su vikenda imali europske obveze. Gostovali su u Velenju kod Gorenja u prvom susretu četvrtine finala Kupa EHF. Slavili su s dva pogotka viška, bilo je 25:27, a hrvatsko desno krilo odigralo je solidnu utakmicu i postiglo tri pogotka. Čupić i suigrači u utorak nastavljaju s Bundesligom kada gostuju kod Frisch Auf Göppingena.

Forma u padu

Tonči Valčić (CO Zagreb): Valčić je kao i čitava vanjska linija CO Zagreba podbacila u u susretu s makedonskim Metalurgom. Samo jedan postignuti pogodak, iz tri pokušaja, nisu na razini koja se traži od starijeg Valčića, bez obzira na tek nedavni oporavak od ozljede.

Blaženko Lacković: (HSV Hamburg) Momčad HSV Hamburga stigla je, u sklopu prvog susreta osmine finala Lige prvaka, u Berlin kako bi snage odmjerila s rukometašima Füchsea. Iako se na klupu njemačkog prvaka vratio Martin Schwalb rukometaši HSV-a pretrpjeli su poraz s dva pogotka razlike. Lijevi vanjski hrvatske reprezentacije, Blaženko Lacković svojoj je momčadi pomogao s jednim postignutim pogotkom.

Marko Kopljar (CO Zagreb): Kopljar nije odigrao dobru napadačku utakmicu u Skoplju protiv Metalurga. Odlično su ga zaustavili domaći obrambeni igrači, nije postigao niti jedan pogodak, a pet puta je pokušao, uz nekoliko izgubljenih lopti. Svoj učinak, ali i dojam donekle je popravio standardno dobrom obrambenom partijom, a iznudio je i dva sedmerca te je u nekoliko navrata dobro pronalazio i asistirao na crtu za Marića. Kopljar će u Areni u uzvratu morati pokazati više.

Mirko Alilović (Veszprem): U dvoboju hrvatskih vratara u Ligi prvaka, ni Venio Losert u redovima Ademar Leona ni Mirko Alilović u dresu Veszprema nisu se iskazali u prvih 30 minuta. Doduše, obrane su bile izuzetno loše, a na odmor se otišlo s 19:19. U drugom je dijelu bolje branio Nandor Fazekas, koji je pomogao Veszpremu do 25:21, susret je na koncu otišao na stranu Španjolaca, a Alilović je obranio svega tri šuta.

Ivano Balić (CO Zagreb): Niti Balić nije u Skoplju odigrao posebno dobru utakmicu. Jedan pogodak iz četiri pokušaja, uz probleme s organizacijom napada na čvrstu i agresivnu obranu Makedonaca. Raspoloženje i dobar učinak Balića bit će presudni za uzvrat u Zagrebu i prolaz u toliko željenu četvrtinu finala Lige prvaka.

Renato Sulić (Veszprem): U velikom je dvoboju protiv Ademara Sulić imao svega jedan pogodak, no konačni zaostatak Veszprema od -3 (28:31) nije prevelik pa postoji velika nada da će uzvrat u Veszpremu donijeti i prolaz u četvrtfinale. Sulić je također u samoj završnici uspio zaraditi crveni karton, pa je njegova ekipa bila na parketu s igračem manje.

Klupa, tribina, doktori

Drago Vuković (Lübbecke): Vuković i Lübbecke nisu proteklog tjedna imali prvenstvenih obveza. Idući susret igraju u srijedu, domaćini su Flensburgu, a tjedan bez napora dobro je koristio Vukoviću i njegovom oporavku, koji je zbog ozljede propustio posljednji bundesligaški dvoboj njegova kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.03.2012. u 15:42
    I onda neću reći da ja rukomet u Hrvatskoj katastrofa, ako nitko u ovoj zemlji od onih koji bi morali ne može i neće štitit i cijenit igrača od Balića od jednog Balića nadalje, što mi to gledamo, tj i ne baš, dvorane su prazne, gledamo kako Balići izvlače Valčiće i Kopljare, svoje trenere, znamo li... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2012. u 11:29
    gobac se želi rješiti ivana, kak bi dal svom neposobnom zetu da igra.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2012. u 00:36
    Pa koliko je Balić značio Zagrebu smo vidili u zadnjih 15 min kad je iz nepoznatog razloga napustio klupu i od tada više nismo znali zabit gol, nahranio je Marića sa loptama...dobro je odigro ali može on i bolje a to ćemo vidit već u subotu!
    Obrisan korisnik
  • Lionel Mandrake19.03.2012. u 22:56
    Balić u donjoj rubrici? Mora da jučer nismo gledali istu utakmicu.
    Lionel Mandrake