Košarka

Planinić: "Lončar ključni visoki igrač"

Vedran Filipović • utorak, 20.03.2012.
Planinić: "Lončar ključni visoki igrač"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski branič Zoran Planinić najavio je četvrtfinalnu seriju Eurolige i Eurokupa koja počinje ovog tjedna. Njegov Himki igra protiv Lokomotiv Kubana, a dosta toga ovisit će o njemu i Krešimiru Lončaru, dok kao pobjednika Eurolige vidi Moskovljane...

Himki je na ljeto ambiciozno oformio momčad za igranje najelitnijeg europskog klupskog košarkaškog natjecanja, no iznenađujuće su ispali od češkog Nymburka. Sada žele osvojiti Eurokup te se tako dokopati Eurolige sljedeće sezone.

"Eurokup nam je sada glavni cilj jer želimo izboriti Euroligu, ali u četvrtfinalu smo dobili protivnika kojeg nikako nismo htjeli. Lokomotiv Kuban kojeg vodi Božo Maljković nam nikako ne odgovara po igri. Imaju puno visokih igrača i dobro skaču, a mi smo na visokim pozicijama najslabiji", rekao je Planinić za kosarka.hr.

Himki je favorit Eurokupa, posebice zbog činjenice da se Final Four igra na njihovom domaćem parketu. Ipak, hrvatski branič zna koju slabu točku moraju pokriti.

"Povratkom Timofeja Mozgova u NBA ligu puno smo izgubili u igri pod koševima. Zapravo, ostali smo samo na Kreši Lončaru, jer njegove su zamjene neiskusni ruski igrači. Kada igramo utakmice, samo molimo Boga da Krešo ne dobije puno osobnih pogrešaka, jer tada nastaju problemi".

Ovog tjedna na rasporedu su i prve utakmice četvrtfinala Eurolige, no za Zorana postoji samo jedan favorit. "CSKA je najtalentiranija momčad u Rusiji, a vjerojatno i u Europi".

"Imaju odlične strance, ali i najbolje ruske reprezentativce. Strašno ih je teško dobiti, pogotovo u seriji na više utakmica, jer njihova kvaliteta. Ali, pola te ekipe je Andrej Kiriljenko. On svojom igrom diže momčad za barem 30 posto, a talent ostalih još više dolazi do izražaja. Definitivno je najbolji košarkaš koji igra u Europi", završio je Planinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!