Zimski sportovi

Raspad Toronta, novi poraz Detroita

Krešimir Ferlak • utorak, 20.03.2012.
Raspad Toronta, novi poraz Detroita

Boston se polako budi, a to su na svojoj koži najbolje osjetili hokejaši Toronta, u čijoj mreži je pločica završila čak osam puta. Washington grabi prema doigravanju, pobijedili su u Detroitu i produbili krizu Red Wingsa, dok su velika dva boda upisali i Buffalo Sabresi.

Nada Toronta u doigravanje, doživjela je veliki udarac u Bostonu. Bruinsi su samljeli Maple Leafse, koji su primili čak osam golova, nisu postigli niti jedan, a uputili su samo trinaest udaraca na gol Bruinsa. Devet utakmica prije kraja osmoplasirani Washington im bježi osam bodova i čini se da će još jednom ludnica doigravanja proći pokraj Maple Leafsa.

Ključan je bio početak utakmice, Boston je golovima Kellya i Campbella, nakon nešto više od pet minuta igre već imao 2:0. Izgledalo je kao da su se gosti već tad predali, a samo do kraja prve trećine su primili još dva pogotka preko Pouliota i Marchanda. Još jednog je Pouliot dodao u drugom periodu, a mrežu Maple Leafsa do vrha su napunili Chara, Rolston i Seguin.

Bruinsi su primirili svoju situaciju na vrhu divizije i pobjegli Ottawi za tri boda, dok su gosti pognutih glava željeli što prije napustiti dvoranu aktualnih prvaka. Trener Randy Carlyle krivnju je preuzeo na sebe. "Mi kao treneri moramo preuzeti odgovornost, jer nismo pripremili momčad na pravi način", rekao je trener Toronta.

Šestorka večeri

Josh Harding (MIN) – 33 obrane, 100 posto
Lubomir Visnovsky (ANA) – 2 asistencije, 2 boda
Zdeno Chara (BOS) – 1 gol, 1 bod
Alex Ovečkin (WAS) – 2 gola, 2 boda
Brian Rolston (BOS) - 1 gol, 3 asistencije, 4 boda
Bobby Ryan (ANA) – 1 gol, 2 asistencije, 3 boda

Novi poraz upisali su Detroit Red Wingsi, a njih je također koštao loš ulazak u utakmicu. Washington Capitalsi su jurnuli od početka i golovima Knublea i dva puta Ovečkina već su imali 3:0 nakon dvadeset minuta. Red Wingsi su od tada bolje zaigrali, ali ne dovoljno za preokret. Stigli su do 3:4, ali Jason Chimera je tada zadao konačan udarac i bodove spakirao u avion za glavni grad SAD-a.

Capitalsi drže osmo mjesto, ali Buffalo i Winnipeg im pušu za vrat pa im je svaka pobjeda i dalje vrlo bitna. Red Wingsi pak dosta mirno plove vodama Zapada, ali situacija u klubu nije ni blizu mirna. Momčad ne igra dobro, imaju samo tri pobjede u posljednjih deset utakmica, a i Joe Luis Arena više nije neosvojiva tvrđava kao u protekla tri mjeseca. U doigravanje će Detroit ući, ali s ovakvom igrom neće daleko dogurati.

Buffalo se i dalje nada napisati najljepšu priču ovogodišnjeg Nhl-a. Prije dva mjeseca su čamili pri dnu Istoka, a poslije pobjede kod Tampe stigli su na samo dva boda od osmog Washingtona. Bila je to još jedna utakmica u kojoj je napad Sabresa bio sjajan, Tampa za to nije imala odgovor i završilo je 7:3 za Buffalo. Po dva pogotka za goste postigli su Jason Pominville i sve bolji Marcus Foligno.

Došli su Ducksi u San Jose i pokvarili zabavu svojim susjedima Sharksima koji traže ulaznicu za doigravanje. Anaheim je slavio s 5:3 uz pogodak i dvije asistencije Bobbya Ryana. U dvije malo manje bitne utakmice što se borbe za ulazak među osam tiče, Rangersi su učvrstili prvo mjesto istoka pobjedom protiv New Jerseya, dok je Minnesota nanijela novi poraz Vancouveru.

NHL, rezultati, 19.3.2012.
Boston – Toronto 8:0
NY Rangers – New Jersey 4:2
Tampa Bay – Buffalo 3:7
Detroit – Washington 3:5
Minnesota – Vancouver 2:0
San Jose – Anaheim 3:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!