Košarka

Lončar MVP regionalne lige

Josip Piršljin • utorak, 20.03.2012.
Lončar MVP regionalne lige

Hrvatski košarkaš Krešimir Lončar proglašen je najučinkovitijim igračem regionalne VTB lige, a njegov suigrač Zoran Planinić drugi je asistent.

Nakon 16 kola regularnog dijela regionalne VTB lige u kojoj sudjeluju klubovi iz deset zemalja srednje i istočne Europe, poznat je i najkorisniji igrač, a tu je titulu dobio hrvatski košarkaš Krešimir Lončar koji nastupa za Himki.

Njegov je klub završio na drugom mjestu skupine A, što znači da će u četvrtfinalu igrati s boljim iz susreta Lietuvos Rytas - Nižnji Novgorod. Još jedan hrvatski igrač u Himkiju, Zoran Planinić, drugi je najbolji asistent lige s prosjekom od 5,2 asistencije po susretu.

Lončar je igrao u 13 susreta lige, a imao je prosjek od 14,6 poena po utakmici uz 5,4 skokova i 0,8 asistencija. Courtney Simms i Jonas Valančiunas su se plasirali iza njega u poretku za MVP-a.

Najbolji strijelac regularnog dijela prvenstva je Rawle Marshall, bivši igrač zagrebačke Cibone koji je imao prosjek od 16,8 poena po susretu. Marko Popović je prosječno postizao 10,1 poena, a njegov Žalgiris je izborio osminu finala gdje se sastaje s Lokomotivom iz Krasnodara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!