Košarka

Žorić i Perić ostali bez trenera

Josip Piršljin • utorak, 20.03.2012.
Žorić i Perić ostali bez trenera
Foto: Nikola Movrić

Španjolski košarkaški klub Unicaja, za koju nastupaju hrvatski igrači Hrvoje Perić i Luka Žorić, u potrazi je za novim trenerom nakon otkaza Chus Mateu.

Chus Mateo više nije trener španjolskog košarkaškog velikana Unicaje. Čelnici kluba odlučili su ga otpustiti nakon velike rezultatske krize koja je zadesila klub čije boje brane hrvatski igrači Hrvoje Perić i Luka Žorić.

Košarkaši iz Malage nisu uspjeli pobijediti u posljednjih osam susreta, a neuspješni su bili i u 15 od zadnjih 16 utakmica koje su odigrali u svim natjecanjima. Loša igra i mizerni rezultati presudili su Mateu, a momčad će privremeno preuzeti dosadašnji pomoćnik Francisco Aurioles.

Vezane vijesti

Unicaja je u prošlom susretu uvjerljivo poražena od Caje Laboral s 90:68, a vodstvo kluba pokušat će pronaći novog trenera koji bi do kraja sezone donio izuzetno potrebni napredak.

Kao jedan od kandidata spominje se i sadašnji izbornik hrvatske reprezentacije i trener Cibone Jasmin Repeša, no to nije toliko izgledno jer ACB liga ne dopušta izbornicima reprezentacija da istovremeno vode španjolske klubove, što znači da bi Repeša morao napustiti i klupu Hrvatske da bi postao trenerom Unicaje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.03.2012. u 16:31
    Unicaja je u biti samo filijala KK Zgb....koliko im se to isplatilo mogu zahvaliti sposobnom vodstvu tog nekad malog a sada VEElikog kluba iz Trnskog..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2012. u 16:29
    Unicaja je trenutno u situaciji nešto kao KK MAfija tako da od Jaska ne očekujem da se pomami i ode za lovom ionako bi otkaz dobio u 2 mjeseca kakvu momčad bi dobio...
    Obrisan korisnik