Nogomet

Šupe: "Igra nam samo pobjeda"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • utorak, 20.03.2012.
Šupe: "Igra nam samo pobjeda"
Foto: Ivana Jurica

Tjedan u kojem ih očekuju dvije domaće utakmice u šibenskom su prvoligašu okarakterizirali kao iznimno bitan. Na današnjoj konferenciji za novinare pomoćni trener šibenskog prvoligaša Ivo Šupe naglasio je kako je riječ o "tjednu istine", kako respektiraju mladu momčad Lokomotive, ali i kako vjeruju, da uz pomoć s tribina, mogu doći do pobjede nad Ivkovićevom momčadi.

"Predstoje nam dvije važne utakmice, definitivno možemo reći tjedan istine. Spletom okolnosti, naročito rezultata drugih ekipa, doveli smo se u situaciju da jedino što nam igra je pobjeda. Pričamo sada prvenstveno o Lokomotivi jer to nam je prva utakmica", kazao je na početku konferencije za novinare pomoćni trener Narančastih Ivo Šupe.

Poziv navijačima

Šupe je pozvao navijače i ljubitelje sporta u gradu da momčadi dođu pružiti podršku i u susretu protiv Lokosa: "Ovim putem bih pozvao sve navijače, sve ljubitelje nogometa u Šibeniku, da nas dođu podržati isto kao što je bilo protiv Rijeke. Jer to ovim momcima stvarno puno znači. Ovaj će tjedan imati vrlo važnu ulogu za nas kad je u pitanju ostanak i budućnost Šibenika barem u ovom trenutku u prvoligaškom društvu. Ja sam uvjeren da će na Šubićevcu biti jako dobra utakmica. Baš zbog toga i još jedan put stvarno pozivam navijače, ne samo Funcute nego sve ljubitelje nogometa u Šibeniku da dođu podržati momčad, jer nam ova utakmica stvarno puno znači za nastavak prvenstva, u borbi za opstanak."

Šibenčani će tražiti, isključivo pobjedu. Šupe kaže: "Skrenuli smo igračima pozornost da igramo protiv jedne mlade i poletne ekipe koja se u zimskom prijelaznom roku pojačala. Doveli su tri igrača iz Dinama, a to su igrači koji iz utakmice u utakmicu žele biti bolji, nametnuti se i dokazati da im je mjesto u Dinamu i što prije se vratiti u svoj matični klub. Nama igra jedino i isključivo pobjeda. Moramo biti svjesni da na toj utakmici ne smijemo imati loše mjesto u momčadi. Moramo ući u utakmicu isto kao što smo ušli protiv Intera, odigrati možda čak i na jednom boljem nivou, čvršće, agresivnije. Pokazati da naš start nije bio slučajan, da mi stvarno i vrijedimo."

"Jako dobra ekipa, zadnje dvije utakmice nisu uspjeli pobijediti, ali po svim izvještajima, i protiv Zagreba i utakmicu prije su bili bolji, čak i protiv Istre kad su izgubili 2:0 svoje šanse nisu iskoristili. Ekipa koja voli igrati nogomet, koja se voli nadigravati, ali puštaju i protivnika da igra. Mladi su, a mi moramo biti pametni, na iskustvo ih probati iznenaditi i pritisnuti. U svakom slučaju bit će jako teška utakmica, ali ja sam uvjeren da će momci znati odgovoriti na najbolji način. Pokazali su to i protiv Intera i u Zadru, protiv Rijeke, pa i protiv Istre u pojedinim trenucima utakmice, da možemo ravnopravno igrati s bilo kojim protivnikom", optimist je Šupe i uoči utakmice protiv Lokomotive.

U sastav se vraća Daniel Georgievski koji je propustio gostovanje u Puli zbog tri žuta kartona. Zbog istog razloga susret s Lokomotivom propustit će kapetan Hrvoje Spahija. Na pitanje hoće li Spahiju zamijeniti Bašić, Šupe je odgovorio: "Najvjerojatnije. Marko od početka trenira s nama, nema nikakvih problema. Ostavit ćemo Tomiću na izbor. Imamo još trening popodne gdje ćemo definirati sastav. Nadamo se da neće biti nikakvih ozljeda ni iznenađenja. Večeras će se sve znati."

"Ne bih baš rekao da je ovo tjedan istine, jer ima još dosta utakmica do kraja, i kući i u gostima. Ovaj tjedan uspjeha će imati onaj tko je spremniji. Nije lako igrati tri utakmice u tjedan dana. Nije to lako, grčevi, ne možeš spavati, ja sam to osjetio puno puta. Mi smo napravili odlične pripreme s Cinottijem i mislim da mi to možemo izdržati. Ovaj tjedan bitno je tko ima najviše volje za nogometom da dobijemo ove dvije utakmice. Ako ne dobijemo nije kraj svijeta, ima još utakmica do kraja, ali mislim da je realno da ove dvije utakmice, protiv Lokomotive i Zagreba, dobijemo", istaknuo je u najavi susretu protiv Lokomotive povratnik u početni sastav Georgievski.

Daniel Georgievski: "Drago mi je što se sada nogomet u Šibeniku digao. Zadnje tri – četiri utakmice koje smo odigrali odlično, navijači su nam se javili, rekli da su sretni, da nam svaka čast. Prije mjesec dana mnogi su nam se smijali, tvrdili da gdje ćemo mi s ovim igračima, da oni nemaju pojma. Sad se priča okrenula. To je čudo. Baš je čudo što su oba dva trenera, Tomić i Šupe, te Jovičić i Cinotti napravili, to je spas u nogometnom smislu. Igrači su sad shvatili da nije to nešto što se događa svake godine ili svaki dan."

Kazao je i sljedeće: "Lokomotiva je mlada ekipa. Oni trče, udaraju, to je normalno za mladu ekipu. Ovisi kako ćemo mi ući u utakmicu. Trebamo ući još jače i biti pametni. Oni igraju vani i nemaju što izgubiti. Po bodovima smo blizu, ali nama više znači ovi bodovi nego njima. Oni se žele pokazati da mogu igrati u Dinamu. Neka se oni pokažu, ali neka mi dobijemo."

Po mnogima, Georgievski je možda i ponajbolji igrač Šibenika ovog proljeća. Sudjelovao je u većini akcija koje su urodile pogotkom, pitali smo ga kad će asistencijama pridodati i po neki pogodak. Makedonski reprezentativac prvo je kazao: "Ćaća mi je rekao prije par tjedana, vidio je snimke na internetu: "Sine dosta je s asistencijama, zabij gol više, počni pucati po golu." Potom je dodao: "Nije bitno tko daje gol, bitno je da zabijamo golove, a ne primamo. Mogu i ja zabiti, može i Lav (nadimak vratara Slavice), nije bitno tko, samo da pobjeđujemo. Meni je drago što imam šansu da asistiram. Ali bilo bi mi drago da i ja zabijem gol, zašto ne".

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!