Nogomet

Lisabonu Liga prvaka, Srbiji futsal

Lovro Štrbinić • utorak, 20.03.2012.
Lisabonu Liga prvaka, Srbiji futsal
Foto: Josip Tolić

Krovna europska nogometna organizacija odredila je domaćine finalnih utakmica klupskih natjecanja u 2014. godini, kao i domaćina futsal Eura 2016. godine. Liga prvaka će u Lisabon, Europska liga u Torino, a futsal u Srbiju...

Izvršni odbor krovne europske nogometne organizacije (UEFA) sastao se u Istanbulu i donio odluke koje se tiču gradova domaćina nekih događaja u bližoj budućnosti. Prije svega se to tiče stadiona domaćina finalnih utakmica Lige prvaka i Europske lige za sezonu 2013./2014., ali i domaćina kontinentalne futsalske smotre 2016. godine.

Završni susret Lige prvaka 2014. godine dodijeljen je Lisabonu. Bit će odigran na stadionu Benfice, službenog naziva Estadio do Sport Lisboa, a poznatiji pod imenom Estadio da Luz ili Stadion svjetlosti.

Finale Europske lige iste godine odigrat će se u Torinu na stadionu Juventusa. Slavni talijanski klub ove sezone nastupa na novom modernom zdanju koje prima 41.000 gledatelja i nalazi se na mjestu starog velebnog Delle Alpija.

Isto tako, odlučeno je da će domaćin Europskog prvenstva u futsalu 2016. godine biti Srbija. Cijeli turnir bi trebao biti održan u Beogradu, u Pioniru koji prima 6.000 gledatelja i beogradskoj Areni kapaciteta 18.386 gledatelja. Ostali detalji oko ovog natjecanja bit će objavljeni naknadno, ali izvjesno je da će biti na rasporedu u prvoj polovici godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.03.2012. u 09:56
    što ovi srbi moraju organizirati baš sva natjecanja što je Hrvatska organizirala?
    Obrisan korisnik