Košarka

Grizzliesi potpisali slobodnog playa

Igor Šestak • srijeda, 21.03.2012.
Grizzliesi potpisali slobodnog playa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Momčad Memphisa odlučila se pojačati uoči odlučujućeg dijela NBA sezone pa je angažirala Gilberta Arenasa, igrača s tri nastupa na All-Star utakmicama i prosjekom od 21 poena i pet asistencija po utakmici u karijeri.

Gilbert Arenas potpisao je za Memphis Grizzliese do kraja sezone. Bivši igrač Golden Statea i Washingtona bio je slobodan na tržištu nakon što je u prosincu 2011. otpušten iz Orlanda. Arenas je proveo dva dana u kampu Grizzliesa gdje je prošao detaljne preglede i uvjerio GM-a Chrisa Wallacea da može pomoći u nastavku sezone.

30-godišnjem razigravaču ovo je deseta sezona u NBA ligi, a svoje najbolje utakmice odigrao je u Wizardsima u sezonama 2005./2006. i 2006./2007. kada je postizao tek nešto manje od 30 poena po utakmici. Od tada je više vremena provodio u bolnicama nego na parketu zbog problema s koljenima.

Prošle sezone je preselio iz Washingtona u Orlando u sklopu razmjene za Rasharda Lewisa, a ukupno je ostvario učinak od 10,8 poena, 2,7 skokova i 3,9 asistencija u 70 odigranih utakmica. Kao član početne petorke nastupio je samo 16 puta, a prosječno je igrao 25,7 minuta po utakmici.

Agent Zero više nije igrač kakav je bio, posljednjih sezona su ga pratile brojne ozljede, a s nekoliko ispada pokazao je i vrlo problematično ponašanje. Ipak, Memphis s njim ne može puno izgubiti jer su potpisali ugovor samo do kraja sezone, a Arenasu će platiti veteranski minimalac.

Iako drže šesto mjesto Zapada, Grizzliesi su po napadačkoj efikasnosti tek 23. momčad lige, a vrlo su slabi u šutiranju za tri poena. Sa 3,8 postignutih trica po utakmici bolji su jedino od Utah Jazza. Arenas bi svojom kvalitetom i iskustvom mogao pomoći Memphisu u nastavku sezone, budući da dva novaka, Jeremy Pargo i Josh Selby, nisu pružila pravu podršku prvom playmakeru momčadi Mikeu Conleyu.

Grizzliesi su trenutno na turneji po zapadnoj obali, u utorak su izgubili u Sacramentu, a sljedeći nastup im je u četvrtak kod Portlanda gdje će se momčadi priključiti i Arenas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.03.2012. u 14:39
    al samo jedno stvarno ne kuzim! ove slike gore! sportnet mi je najbolji portal sto se tice informacija i svega ali uvijek stavljate neke bezveze i krive slike
    Obrisan korisnik
  • africa_2321.03.2012. u 17:16
    Zebo i Agent Zero do finala zapada
    africa_23
  • Obrisan korisnik21.03.2012. u 11:35
    Zanimljiv roster Grizzliesa, a ako Zero bude na 70% svojih mogucnosti malo tko ce na Zapadu biti favorit protiv njih u play-offu...
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda21.03.2012. u 09:44
    ajmo agent zero
    Master Yoda