Zimski sportovi

Raspucani Penguinsi, jubilej Kovalčuka

Vedran Babić • srijeda, 21.03.2012.
Raspucani Penguinsi, jubilej Kovalčuka

Od devet odigranih utakmica NHL-a u utorak najefikasnije bilo je u Pittsburghu gdje su Penguinsi protiv Winnipeg Jetsa došli do nove pobjede i potvrdili veliku formu uoči početka doigravanja...

Na krilima Jevgenija Malkina, Jamesa Neala i Sydneyja Crosbyja Pittsburgh Penguinsi ostvarili su svoju 12. pobjedu u posljednjih 13 utakmica porazivši na svom ledu Winnipeg Jetse 8:4. Malkin je u pobjedu "ugradio" ukupno pet poena (dva gola i tri asistencije), a Neal i Crosby po četiri. Neal je postigao tri pogotka i jednu asistenciju, a Crosby četiri asistencije. Dva pogotka postigao je Tyler Kennedy, a jedan Pascal Dupuis.

45. ovosezonskom pobjedom Penguinsi su treći u ligaškom poretku i četvrti na Istoku, dok su Jetsi, koji su od konca prosinca 2006. naovamo u Pittsburghu izgubili svih 11 susreta, deseti na Istoku s četiri boda manje od osmoplasiranog Washingtona.

Philadelphia Flyersi i Nashville Predatorsi propustili su priliku primaknuti se vrhu ljestvice. Obje momčadi imale su po 92 boda, a na taj brojci su i ostale nakon domaćih poraza. Flyersi su s 2:1 izgubili od Floride, trećeplasirane momčadi Istoka koju je predvodio vratar Clemmensen s 35 obrana, dok su Predatorsi sa 6:3 ostali kratki protiv Edmontona. Panthersi sada imaju pet uzastopnih pobjeda, a Oilersi su i dalje pretposljednja momčad lige.

U pozitivnoj seriji su i Chicago Blackhawksi, koji su protiv Columbusa (5:1) stigli do svoje četvrte pobjede u nizu, a gotovo jednako uvjerljivi bili su New York Islandersi protiv Toronta (5:2) i Los Angeles Kingsi protiv San Jose Sharksa (5:2). Kingsi su ovom pobjedom zasjeli na osmo mjesto Zapada i tako "preskočili" Phoenix, koji je poražen u Dallasu poslije raspucavanja (4:3).

New Jersey je jubilarnim 400. pogotkom Kovalčuka i uz stopostotnog vratara Hedberga (34 obrane) s minimalnih 1:0 nadvisio Ottawu, a junak Colorada bio je David Jones, strijelac odlučujućeg pogotka u produžetku susreta protiv Calgaryja (2:1).

NHL, 20. ožujka:
Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets 8:4, Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 1:5, Philadelphia Flyers - Florida Panthers 1:2, Toronto Maple Leafs - New York Islanders 2:5, Ottawa Senators - New Jersey Devils 0:1, Nashville Predators - Edmonton Oilers 3:6, Dallas Stars - Phoenix Coyotes 4:3 (SO), Colorado Avalanche - Calgary Flames 2:1, Los Angeles Kings - San Jose Sharks 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!