Košarka

Repeša ostaje u Ciboni

Ivor Krapac • srijeda, 21.03.2012.
Repeša ostaje u Ciboni
Foto: Kristijan Komarica

Unicaja iz Malage, za koju igraju Luka Žorić i Hrvoje Perić, dobila je nasljednika Chusa Matea, koji je s klupe tog kluba otpušten ranije ovog tjedna. Novi Unicajin trener bit će Luis Casimiro, s kojim je postignut dogovor do kraja sezone...

U kombinacijama je bio i Jasmin Repeša, kojega su u Malagi željeli vidjeti već ove srijede, ali s obzirom na Repešinu vezanost s Cibonom i hrvatskom reprezentacijom, u Unicaji su se u potrazi za trenerom za preostali dio sezone okrenuli drugoj, domaćoj opciji. Klub iz Andaluzije objavio je da će do kraja sezone klupu preuzeti 51-godišnji Luis Casimiro, koji je, nakon što je u siječnju dobio otkaz u Valladolidu, bio bez posla.

Casimiro se u klubu u kojem je započeo sezonu nije zadržao dugo. U Valladolidu je ostao tek nekoliko mjeseci, a prije toga, trenersku karijeru gradio je u još nekoliko španjolskih klubova, najduže u Fuenlabradi (2004. - '08.) i Estudiantesu (2008. - '11.). U Unicaji će mu glavni zadatak biti ući u doigravanje, među prvih osam na ljestvici na kraju regularnog dijela sezone, do kojega je ostalo još devet kola. Nakon dosad odigranih 25 utakmica, momčad iz Malage trenutno je na desetoj poziciji s omjerom 13-12, poravnata s još tri kluba.

Vezane vijesti

Novi trener će svoju prvu utakmicu na klupi odraditi u subotu, kada će Unicaja ugostiti Lucentum iz Alicantea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!