Zimski sportovi

Velike pobjede Ducksa, Rangersa i Sabresa

Ivan Dominik • četvrtak, 22.03.2012.
Velike pobjede Ducksa, Rangersa i Sabresa

Zanimljivu večer prožetu dobrim potezima golovima i čvrstim hokejom donijele su ekipe u NHL- u pet odigranih susreta u noći sa srijede na četvrtak. Budući da su sve pobjede i većinu bodova zadržali domaćini, treba izdvojiti one najzanimljivije i najteže pobjede. U njih zasigurno spadaju trijumfi Anaheima, Buffala i NY Rangersa, a valja spomenuti i petu pobjedu zaredom Chicago Blackhawksa, koji su sinoć svladali jaki Vancouver.

Osim večeri domaćina, najbolji skup atributa koji bi opisao sinoćnje utakmice u najpopularnijoj hokejaškoj ligi svijeta bio bi pomor favorita. Većina je utakmica završila tijesnim pobjedama, a slavlja nisu upisale neke favorizirane momčadi. Jedna od takvih utakmica bila je između posrnule Caroline, koja doigravanje neće vidjeti, i treće plasirane momčadi Istoka, Floride Panthersa.

Najzaslužniji za domaću pobjedu Hurricanesa od 3:1 nad klubom iz Sunrisea bio je kapetan Eric Staal, koji je u prvoj trećini načeo mrežu gostiju, a u posljednjoj trećini zapečatio sudbinu istih. U drugoj trećini je Florida zabila počasni gol preko Tomaša Fleischmanna, međutim njegov je gol anulirao Joni Pitkanen. Tim je bodovima domaća momčad ostala još uvijek izvan zone playoffa koja im je davno pobjegla, Carolini je ovo bila četvrta pobjeda u nizu i u dobroj je formi, dok je Florida zadržala treće mjesto Istočne konferencije unatoč porazu.

I dalje se dobro drže Buffalo Sabresi u kojima renesansu u posljednje vrijeme doživljava američki vratar Ryan Miller. Sabresi su u dvoboju s posljednjom momčadi Istoka, Montrealom, upisali pobjedu od 3:0 uz 34 obrane Millera i dva gola rookieja Codyja Hodgsona. Treći je gol dodao kapetan Jason Pominville, a za prvi gol domaćih je asistirao mladom Hodgsonu njemački bek Christian Ehrhoff, kojem je to bila 200. asistencija u karijeri. Novima bodovima su se Sabresi izjednačili s osmim Capitalsima na 80 bodova, ali imaju jednu utakmicu više pa će ova borba za doigravanje biti i više nego zanimljiva u posljednjih osam utakmica.

Šestorka večeri

Ryan Miller (BUF) – 34 obrane, 100 posto
Joni Pitkanen (CAR) – 1 gol, 1 asistencija, 2 boda
Cam Fowler (ANA) – 1 gol, 1 bod
Cody Hodgson (BUF) – 2 gola, 2 boda
Eric Staal (CAR) – 2 gola, 2 boda
Ryan Callahan (NYR) – 1 gol, 1 bod

Vodeća momčad Istoka i druga koja je osigurala doigravanje i matematički, NY Rangersi, slavili su u derbiju večeri teškom pobjedom u produžetku protiv, u posljednje vrijeme sve lošijih, Detroit Red Wingsa. Nakon što je prva trećina završila rezultatom 1:1 poslije golova Henrika Zetterberga za goste i Brada Richardsa za domaće, u drugih 40 minuta golova nije bilo.

Stoga se moralo odigrati dodatnih pet minuta u čijoj sredini utakmicu odlučuje kapetan Rangersa. Amerikanac Ryan Callahan zabio je za konačnih 2:1 domaćina na svoj 27. rođendan, a najljepši mu je poklon bio skandiranje s tribina Madison Square Gardena. Rangersi su ponovno spojili dvije pobjede, dok je Wingsima, koji su četvrti na Zapadu, ovo bio osmi poraz u posljednjih deset susreta.

Sličnu sudbinu kao i Detroit doživjeli su Vancouver Canucksi, koji su nadigrani u Chicagu identičnim rezultatom i raspletom događaja u produžetku. Iako su gosti sa zapada Kanade poveli pogotkom Danca Jannika Hansena poslije samo 27 sekundi igre u prvoj trećini, drugi je period donio izjednačenje i 20. gol u sezoni Patricka Kanea, s kojim je regularni dio utakmice i završen.

Obje ekipe su se odmorile u posljednjoj trećini jer golova nije bilo, a čovjek odluke je u trećoj minuti produžetka postao mladi Andrew Shaw, koji je zabio za 2:1 pobjedu Blackhawksa. Bez obzira na ovu utakmicu Vancouver je i dalje drugi na Zapadu, dok su Hawksi, koji su inače u velikoj formi pred playoff, ostali šesti s pet pobjeda u nizu.

Druga utakmica koja se igrala na Zapadu i posljednja u večeri na četvrtak bila je između Anaheima i vodeće momčadi lige, St. Louisa. Efikasan susret je počeo vodstvom Bluesa nakon prvih 20 minuta jer su mrežu Ducksa tresli rookie Jaden Schwartz i kapetan David Backes, dok je za domaće na 2:1 smanjio branič Cam Fowler. U drugoj je trećini domaćin izjednačio preko Nicka Bonina, a u posljednjoj je trećini došao do preokreta i pobjede.

David Perron zabio je za 3:2 gostiju, no dvama pogocima Devante Smith-Pelleyja i Jasona Blakea, Ducksi su okrenuli rezultat na 4:3 i ostavili oba boda u Anaheimu. St. Louis je i dalje prvi u prvenstvu, dok su Ducksi 12. bez šansi za ulazak u doigravanje. Anaheim je spojio dvije pobjede zaredom, dok je Bluzerima ovo bio ukupno 20. poraz ove sezone, a osim napadača se s 35 obrana kod domaćina istaknuo i vratar Jonas Hiller.

NHL liga, 21.3.2012.:
Buffalo – Montreal 3:0
Carolina – Florida 3:1
NY Rangers – Detroit 2:1 (OT)
Chicago – Vancouver 2:1 (OT)
Anaheim – St. Louis 4:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!