Nogomet

Video: Drugi trijumf Prosinečkog nad Partizanom

Josip Tolić • četvrtak, 22.03.2012.
Video: Drugi trijumf Prosinečkog nad Partizanom
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U prvoj utakmici polufinala Nogometnog kupa Srbije Crvena zvezda, pod vodstvom Roberta Prosinečkog, došla je do prednosti nad Partizanom od 2:0 golovima Luke Milunovića i Filipa Kasalice.

Pred gotovo 50.000 gledatelja na stadionu Marakana Crvena zvezda nadvisila je najljućeg rivala Partizan u prvoj utakmici polufinala Nogometnog kupa Srbije. Bila je to druga pobjeda hrvatskog trenera na klupi Zvezde Roberta Prosinečkog u "Večitom derbiju", prvu je ostvario lani u istoj fazi natjecanja, no na kraju je ukupnim rezultatom 1:2 Zvezda ispala od kasnijeg osvajača kupa.

Domaćin je poveo u 19. minuti nakon lošeg iznošenja lopte obrane crno-bijelih. Borja je uzeo loptu i dao je Evandru koji upošljava Milunovića, a 19-godišnji napadač poentira za 1:0.

Iako je Partizan imao nekoliko izglednih prilika za poravnanje rezultata, do kraja su domaćini bili ti koji su tresli mrežu. Momčad Avrama Granta u još se većim problemima našla 15 minuta prije kraja kada Kasalica nakon novog proigravanja Borje krajnjim naporom gura loptu pokraj Stojkovića za veliku prednost Zvezde.

Uzvratni je susret na rasporedu 11. travnja na Partizanovu stadionu. U drugom susretu Borac iz Čačka i Vojvodina odigrali su bez pogodaka, 0:0. Finale se igra 16. svibnja u Novom Sadu.

Kup Srbije, polufinale, prva utakmica:
Crvena zvezda - Partizan 2:0 (1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.03.2012. u 18:11
    bravo robi! nikad baš nisam pratio srpski nogomet al od kad je on tamo navijam za zvezdu. a vi hejteri se slobodno odreknite i 5. mjesta u europi 96. i 3. mjesta na svijetu 98. jer bez robija se to nebi postiglo! kad će doć kraj tom hejterskom primitivizmu s obje strane. valda je 20 godina pre malo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.03.2012. u 16:21
    Majstor na terenu, majstor na klupi (barem se nadam)! Majstor ostaje majstor! Bravo Robi! Ps. ne obazirat se na komentare frustriranih ljudi....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.03.2012. u 15:55
    Kome se ne sviđa ne mora ni komentirati.Nitko vas ne tjera da otvorite tu vijest i čitate.
    Obrisan korisnik
  • ivos22.03.2012. u 14:26
    Tako je @Jabulani, j**e mi se za njih
    ivos
  • Obrisan korisnik22.03.2012. u 14:21
    O ne, zar i ti Sportnete! Ni ti nisi mogao odoljeti "velikom Žutom" i njegovom uspjehu u "večitom derbiju". Prestanite nas maltretirati Robijem i Zvezdom. On je otišao tamo i diže tri prsta. Pa neka tamo i ostane. A u Zagrebu i dalje ima brata i lokal. I Robi neće imati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik