Zimski sportovi

Penguinsi izborili doigravanje

Vedran Babić • petak, 23.03.2012.
Penguinsi izborili doigravanje

St. Louis Bluesima i New York Rangersima, koji su već osigurali doigravanje, protekle večeri pridružili su se Pittsburgh Penguinsi nakon što su slavili u Dallasu. Bluesi su, pak, poraženi u Los Angelesu...

Tvrda utakmica u Los Angelesu između Kingsa i St. Louis Bluesa odlučena je tek u četvrtoj seriji raspucavanja. U ukupno 65 minuta igre nije bilo golova, da bi u raspucavanju Jeff Carter pogodio za važnu pobjedu svoje momčadi. Naime, Kingsi su sada preuzeli vodeće mjesto u diviziji Pacific pa su u poretku Zapada trenutno treći. Bluesi su unatoč porazu ostali vodeći i na Zapadu i u ligi.

Drugoplasirana momčad lige, New York Rangersi, nije nastupila u četvrtak, no zato njezina tri prva pratitelja jesu. I sva tri su upisala pobjedu. Pittsburgh je s 5:1 nadigrao Nashville uz dva pogotka Malkina i čak četiri asistencije Neala te na taj način uz Bluese i Rangerse postao treća momčad koja je izborila doigravanje.

Vancouver je na četvrtoj poziciji lige s bodom manje od Penguinsa nakon što je slavio u Dallasu s 2:1. Starsi su tako ostali bez vodeće pozicije na Pacificu, prestigli su ih već spomenuti Kingsi. Philadelphia je identičnim rezultatom, ali poslije raspucavanja, pobijedila Washington i ostala na petoj poziciji. U četvrtoj seriji raspucavanja ključnim se pokazao pogodak Simmondsa. Flyersi su došli korak bliže doigravanju, dok Washingtonu predstoji teška borba jer se trenutno nalazi na osmom mjestu Istoka sa samo bodom više od devetoplasiranog Buffala.

Rezultatom 3:2 poslije raspucavanja pobjede su upisali Tampa i Minnesota protiv Edmontona odnosno Calgaryja. Usprkos pobjedama, hokejaši Tampe i Minnesote bliži su dnu svojih konferencija nego pozicijama koje vode u doigravanje.

To se ne može reći za hokejaše Phoenixa i Colorada. U međusobnom dvoboju slavili su Coyotesi s 3:2 i tako preskočili svoje suparnike. Coyotesi su sada sedmi na Zapadu s bodom više od Dallasa i Colorada te dva više od San Josea, koji je na svom ledu porazio Boston Bruinse 2:1.

NHL, 22. ožujka:
Pittsburgh Penguins - Nashville Predators 5:1, Philadelphia Flyers - Washington Capitals 2:1 (SO), Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers 3:2 (SO), Minnesota Wild - Calgary Flames 3:2 (SO), Dallas Stars - Vancouver Canucks 1:2, Phoenix Coyotes - Colorado Avalanche 3:2, San Jose Sharks - Boston Bruins 2:1, Los Angeles Kings - St. Louis Blues 1:0 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!