Rukomet

Hrvatice u gostima svladale Dansku

Ivan Dominik • subota, 24.03.2012.
Hrvatice u gostima svladale Dansku
Foto: Davor Sajko

Nakon što su prije tri dana u Rijeci odličnom igrom pobijedile Dankinje s dva gola razlike, izabranice Vladimira Canjuge ponovno su prikazale igru na visokoj razini u danskom Randersu. S njom su na kraju ostvarile veliki uspjeh pobijedivši ponovno Dansku, a ovog je puta bilo četiri razlike.

Susret Danske i Hrvatske počeo je žustrom i brzom igrom obje reprezentacije. Dankinje su odmah pokazale svoju brzu igru s mnogo akcija za razigravanje krila i kružne napadačice, dok su Hrvatice imale širok spektar razrađenih i uigranih akcija za sve pozicije. Međutim, Dankinje nisu uspjele nametnuti svoj tempo te je parketom od početka zavladala Hrvatska.

Uvodne su minute donijele po dva pogotka sa svake strane, a poslije toga su se gošće opasno počele odvajati u rezultatskoj prednosti. Kod Hrvatica je prolazilo sve, djevojke su zabijale sa svih pozicija, dok su Dankinjama prolazili samo neki šutevi s vanjskih pozicija i to Norgaard i Troelsen.

Stoga je Hrvatska brzo nametnula svoju igru te povela s velikom prednošću koja je većinu vremena bila između četiri i šest golova, a kada su Hrvatice poboljšale igru u obrani prednost je narasla i do "plus deset". To se dogodilo i prije 20. minute, u golovima je prednjačila Andrea Penezić koja je zabila šest u prvom dijelu, ali su sve igračice u oba smjera igrale sjajno.

Do poluvremena su Dankinje uspjele smanjiti prednost gošći pa se na odmor otišlo s rezultatom 20:12 za Hrvatice. U efikasnom prvom dijelu odličan je posao na crti radila Katarina Ježić te na golu Ivana Jelčić. Dankinje su teško dolazile do pogodaka pa je rezultatska prednost Hrvatske nakon prvih 30 minuta bio fascinantan.

U nastavku su razinu svoje igre podigle domaće igračice, koje su ponajviše preko Trine Troelsen smanjile prednost Hrvatske na šest golova razlike u prvih pet minuta drugog dijela. Hrvatice nisu postigle gol iz igre u prvih deset minuta igre pa su Dankinje uspjele doći do zaostatka od pet pogodaka.

Međutim, Hrvatice su tada popravile svoju igru te su se stabilizirale, a Dankinje se više nisu mogle primaknuti. Miranda Tatari je u tim trenucima bila najbolja u hrvatskom sastavu, a rezultatskom prednošću od pet golova ušlo se u posljednjih deset minuta utakmice. Završnica je donijela ludu i brzu igru Dankinja u čiji je ritam upala i Hrvatska, no domaćini nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak u kojem su ih Hrvatice ostavile tijekom čitavog dvoboja.

Stoga je Hrvatska uspjela pobijediti Dansku i u gostima, a to im druga pobjeda nad tom reprezentacijom u istom tjednu. Iako su u posljednjim minutama imale i samo tri igračice na parketu, Hrvatice su privele utakmicu kraju te zasluženo pobijedile s 31:27. Velik je to uspjeh za Hrvatsku budući da su Dankinje četvrte u Europi i jedna od najboljih reprezentacija svijeta. 11 obrana skupila je Jelčić, Penezić je zabila sedam golova, a Tatari šest za veliki uspjeh Hrvatica.

EP kvalifikacije, Grupa 6., 4. kolo:
Danska – Hrvatska 27:31 (12:20)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10825.03.2012. u 11:03
    Dobro, al' vi gledajte gdje je repka bila kad ju je Cajo preuzeo. Cure nisu bile u stanju igrati tempo igru Skandinavki. Imali smo par vrhunske individualce, na koje se svodi igra. A sad? Svako igra, svako zabija. Dobile Svedanke, dobile Dankinje 2 put. I idemo dalje - igramo Rukomet.
    narada108
  • ALGHAZANTH25.03.2012. u 10:04
    Ova Danska ipak ne spada u najbolje reprezentacije svijeta, to je vrlo dobra ekipa koja, kada ima svoj dan može svakoga dobiti a isto tako može izgubiti i od slabijih od sebe.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik24.03.2012. u 21:31
    Svaka čast curama na ovoj pobjedi ali nemojte se zaletavati jer ova Danska nije moćna kao Norveška,Francuska ili Rusija,davno je to bilo kad su Dankinje bili moćne i najbolje prije nekih 10-15 godina!!
    Obrisan korisnik
  • narada10824.03.2012. u 21:14
    ovo je izvan svega sta si mogu zamisliti kao moguce u sportu. Dobiti visestruke prvakinje Evrope i OI na njihovim terenu!!
    narada108
  • markoli24.03.2012. u 19:59
    svaka čast
    markoli