Vodeni sportovi

Smjena francuske sprinterske garde

Maja Giljanović • subota, 24.03.2012.
Smjena francuske sprinterske garde
Foto: Sandro Donda

Aktualni olimpijski pobjednik na 100 slobodno Alain Bernard i aktualni prvak Europe na 50 slobodno Frederick Bousquet u Dunkerqueu su u finalu utrke na 50 slobodno ostali bez vize za London. Bousquet je zauzeo četvrto, Bernard peto mjesto, a prva dva koja vode na OI osvojili su Amaury Leveaux i Florent Manaudou.

Smjena francuske sprinterske garde dogodila se ovog tjedna u Dunqerqueu. Aktualni olimpijski pobjednik na 100 slobodno i aktualni prvak Europe na 50 slobodno ostali su bez medalje u obje discipline i bez pojedinačnog nastupa u Londonu.

Bernard bi na OI mogao nastupiti u štafeti 4x100 slobodno budući je u finalu prije dva dana bio među šest najboljih (s Gregoryjem Malletom podijelio je peto mjesto iza Yannicka Agnela, Fabiena Gilota, Clementa Leferta i Amauryja Leveauxa), ali bivši svjetski rekorder na 50 slobodno Bousquet Igre će gledati s tribina i navijati za suprugu Laure Manaudou i ujaka njihove kćerkice Manon Florenta Manaudoua.

Vezane vijesti

Bousquet čijih je 21,36 najbrži rezultat svih vremena isplivan u tekstilu zauzeo je četvrto mjesto s 22,05, a 10 stotinki sporiji Bernard peto. Bez OI je ostao i treći Francuz iz Top 10 najbržih u tekstilu Fabien Gilot, 21,96 donijelo mu je broncu, ali je za drugim mjestom koje vodi u London zaostao jednu stotinku.

S 21,95 London je osigurao Florent Manaudou, a u prvaka Francuske i najveći francuski sprinterski adut za medalju na Igrama prometnuo se Amaury Leveaux s 21,93.

Ni Laure Manaudou danas nije iznevjerila. Bivša olimpijska, trostruka svjetska i deveterostruka europska prvakinja na 200 leđno je svjetsku prvakinju u 25-metarskim bazenima Alexianne Castel slomila u posljednjih 50 metara, pobijedila s pola sekunde prednosti (2:08,06) i nakon 100 leđno izborila i svoju drugu pojedinačnu utrku u Londonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!