Zimski sportovi

Golijada u Ottawi, Buffalo na osmom mjestu

Ivan Dominik • nedjelja, 25.03.2012.
Golijada u Ottawi, Buffalo na osmom mjestu

Hokejaški bogata subota donijela je 11 utakmica u najjačoj ligi svijeta toga sporta. Još uvijek traje sve grčevitija borba za playoff u obje konferencije, a do promjena na tablici došlo je na Istoku gdje su Sabresi zamijenili Capitalse na osmom mjestu. Flyersi su pobjedom nad Montrealom osigurali doigravanje gdje su već od ranije i Penguinsi te Canucksi. Zanimljivo je i napeto bilo i u San Joseu, Detroitu i Dallasu...

Ranije sinoć odigrana je utakmica između Dallasa i Calgaryja koja je imala veliku važnost za Zapadnu konferenciju, budući da se obje ekipe trenutno bore za doigravanje. Starsi su ipak kod kuće sa sigurnošću slavili 4:1 nakon dva gola Jamieja Benna te po jednog Michaela Rydera i Brendena Morrowa. Za Flamese je počasni gol zabio Michael Cammalleri, koji je time samo ublažio poraz svoje ekipe koja je još uvijek izvan zone playoffa, točnije na 11. mjestu s tri boda zaostatka za osmim mjestom. Dallas se ovom pobjedom vratio na treće mjesto iste konferencije. Valja nadodati kako je utakmicu obilježilo i sjećanje na bivšeg igrača Dallasa poginulog u avionu Lokomotiv Yaroslava, Latvijca Karlisa Skratinsa.

Buffalo uhvatilo doigravanje, Rangersi jedva protiv Toronta

Buffalo Sabresi igraju u odličnoj formi posljednje vrijeme, a četvrtu pobjedu zaredom ostvarili su protiv momčadi Minnesote, koja se odavno oprostila od ulaska u playoff ove sezone. Premda su gosti poveli u prvoj trećini golom Stevena Kampfera, Sabresi uspijevaju okrenuti rezultat te pogocima Vaneka, Foligna i Hodgsona pobjeđuju s 3:1. Time su dospjeli na osmo mjesto Istoka s dva boda više od devetih Capitalsa, dok je Wild 13. sastav Zapadne konferencije.

Interesantna i izjednačena utakmica viđena je u Torontu gdje je gostovala najbolje momčad Istoka, NY Rangersi. Domaći Maple Leafsi vodili su dva puta tijekom prve dvije trećine golovima Codyja Fransona i Joeyja Crabba, međutim Rangersi su se oba puta vraćali nakon samo nekoliko minuta pogocima Mariana Gaborika i Brandona Dubinskog.

U posljednjoj je trećini gost poveo drugim golom utakmice Mariana Gaborika, a utakmicu je u produžetak i raspucavanje odveo Tim Connolly golom za 3:3. Shootout je ipak otišao na stranu gostiju jer je pobjednički gol nakon dva domaća promašaja zabio kapetan Ryan Callahan u trećoj seriji. Rangersi sada mogu lakše disati jer imaju tri boda više od Penguinsa, dok je Toronto 13. na Istoku.

Flyersi osigurali playoff, 12 golova Sensa i Pensa

Dvama pogocima Dannyja Brierea te po jednim Kimma Timonena i Matta Reada Philadelphia je uspješno iza sebe stavila susret s Montrealom, pobijedivši najlošiju momčad Istoka s 4:1. Tomaš Plekanec bio je jedini strijelac kod Kanađana, a trijumfom su Flyersi osigurali i matematički potvrdili svoje mjesto u ovogodišnjem doigravanju.

Nevjerojatno efikasna i luda utakmica puna preokreta i odličnih poteza igrana je u glavnom gradu Kanade gdje su gostovali Pittsburgh Penguinsi. Domaći Senatorsi nisu ušli dobro u utakmicu te su nakon prvih 20 minuta gubili s 2:1, jer je njihovu prednost u koju ih je golom doveo Milan Michalek, okrenuo Matt Cooke sa svoja dva zgoditka. No, u drugoj su trećini domaćini okrenuli rezultat i riješili utakmicu.

S 4:1 dobivena je druga trećina, zaustavljen je Evgenij Malkin, a treći je period s 3:1 završio također na strani Ottawe. Briljantan je bio kapetan Daniel Alfredsson s dva gola i dvije asistencije, a s druge je strane prvi gol nakon povratka na led zabio Sidney Crosby, koji je njemu dodao i jednu asistenciju. Međutim, bio je to visok poraz Penguinsa od 8:4, a sada su na Istoku četvrti, dok je Ottawa još uvijek sedma momčad iste konferencije.

U posljednjoj utakmici večeri igranoj na Istoku sastale su se dvije ekipe koje su već sada ostale bez doigravanja. Tampa je kod kuće tako dočekala Islanderse te ih poslala kući na Long Island praznih ruku. Završilo je 4:3 za momčad s Floride uz dva gola najboljeg topnika lige Stevena Stamkosa. Njemu su se pridodali pogocima i Pyatt te Wallace, koji su u posljednjoj trećini okrenuli 3:2 prednost gostiju u konačnu pobjedu svoje ekipe. Za Islese su zabijali Nielsen, Okposo i Moulson, no to nije bilo dovoljno niti za izjednačenje pa su gosti poraženi u utakmici u kojoj su mogli uzeti oba boda.

Preokret Red Wingsa, Radulov pokreće Predatorse

Šestorka večeri

Kari Lehtonen (DAL) - 35 obrana, 97.2 posto
Sergej Gončar (OTT) - 1 gol, 1 asistencija, 2 boda
Kimmo Timonen (PHI) - 1 gol, 1 bod
Henrik Zetterberg (DET) - 2 gola, 2 boda
Steven Stamkos (TBL) - 2 gola, 1 asistencija, 3 boda
Daniel Alfredsson (OTT) - 2 gola, 2 asistencija, 4 boda

U također vrlo efikasnoj utakmici Detroit Red Wingsi slavili su nad Carolinom nakon velikog preokreta. Detroit je gubio s visokih 4:1 u 36. minuti utakmice no na kraju je ipak izvojevao pobjedu kojom je prekinuo niz poraza koji su se nakupili u posljednje vrijeme. Čak 50 udaraca uputili su igrači Winged Wheela, a najbolji je u njihovim redovima bio Henrik Zetterberg s dva gola, dok je tri asistencije ostvario Valtteri Filppula.

Jiri Tlusty bio je najbolji kod Hurricanesa s dva zgoditka, a po dvije asistencije skupili su Eric Staal i Jussi Jokinen. No, Wingsi su na kraju upisali pobjedu od 5:4 unatoč svim naporima gostiju za novi trijumf. Pobjednički je gol djelo Drewa Millera u 52. minuti, Detroit je sada četvrti na Zapadu, a Carolina je drugim porazom u nizu sada 12. momčad Istoka.

Prvu asistenciju nakon povratka u NHL upisao je u svom drugom nastupu za Nashville Aleksandar Radulov. Njegovi Predatorsi nadjačali su Winnipeg s 3:1, a Radulov je asistirao Mattu Halischuku za prvi gol na utakmici u trećoj minuti drugog perioda. Do kraja su za Nashville zabijali Bourque i kapetan Weber, a za Jetse je jedini precizan bio Tim Stapleton. Winnipeg sada zaostaje šest bodova za osmim mjestom Istoka, a Nashville je peta momčad Zapada.

Domaći porazi Kingsa i Avsa, Sharksi rastu u igri

Tri "zapadne" momčadi koje se također bore za doigravanje zatvorile su večer u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. LA Kingsi su kod kuće u Staples Centru ugostili aktualne prvake iz Bostona te su uvjerljivo poraženi. Druga momčad Istoka pobijedila je s 4:2 nakon bolje igre i odluke u trećoj trećini. Sudar dva kolektiva ipak je otišao na stranu gostiju, a od pojedinaca se istaknuo samo Bostonov Tim Thomas s 40 obrana na ogledu.

Colorado je na svom ledu izgubio od Vancouvera nakon dodatnih pet minuta igre, a u regularnom je vremenu utakmica završila rezultatom 2:2. Canucksi su uspjeli okrenuti zaostatak od 2:0 u koji su ih bacili Landeskog i McGinn. Izjednačenje su donijeli Mason Raymond i Chris Higgins, a ovaj potonji bio je strijelac pobjedničkog gola za 3:2 u produžetku. 38 obrana imao je i Roberto Luongo za tešku pobjedu Vancouvera koji je drugi na Zapadu za razliku od desetog Avalanchea.

Još jedna vrlo izjednačena utakmica odigrana je između San Jose Sharksa i Phoenix Coyotesa. Regularni dio donio je rezultat 3:3, a tek nakon raspucavanja su domaći Sharksi slavili s 4:3. Handzus i Clowe pogađali su u shootoutu za domaćina, dok su oba izvođača Phoenixa promašila pa je ekipe Todda McLellana upisala nova dva boda s kojima je zasjela na deveto mjesto Zapada s 86 bodova koliko ima i osmi LA i deseti Colorado. Sve ekipe koje se bore za doigravanje imaju još pet do sedam utakmica za osiguravanje svog mjesta za drugu fazu natjecanja.

NHL liga, 24.3.2012.:
Dallas - Calgary 4:1
Buffalo - Minnesota 3:1
Toronto - NY Rangers 3:4 (SO)
Ottawa - Pittsburgh 8:4
Philadelphia - Montreal 4:1
Tampa Bay - NY Islanders 4:3
Detroit - Carolina 5:4
Nashville - Winnipeg 3:1
LA Kings - Boston 2:4
Colorado - Vancouver 2:3 (OT)
San Jose - Phoenix 4:3 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2012. u 20:36
    Sharksi će ugrabit play off jer imaju izvanredan raspored i počeli su igrat kako spada, sutra je na meniju Colorado!
    Obrisan korisnik