Nogomet

Rangersi odgodili slavlje Celtica

Borna Rupnik • ponedjeljak, 26.03.2012.
Rangersi odgodili slavlje Celtica

Najveći škotski derbi odigrali su Glasgow Rangersi i Celtic, a pobjeda je pripala bivšem klubu Nikice Jelavića, koji je tako stavio barem malo melema na teške financijske rane...

U taboru Glasgow Rangersa svjesni su da nakon stečaja i deset oduzetih bodova više ne mogu do naslova prvaka, no nisu planirali olako dopustiti vječnom rivalu Celticu i proslavu titule u tradicionalnom Old Firmu. Na svom su Ibroxu uspjeli svladati zeleno-bijele u susretu s pet pogodaka i tri crvena kartona.

Rangersi su poveli pogotkom Aluka u 11. minuti, da bi Celtic isključenjima koje su zaradili Du-Ri Cha u prvom i Wanyama početkom drugog dijela ostao s devetoricom na terenu. Brojčanu su prednost za 3:0 iskoristili Little i Wallace.

U 88. minuti na prijevremeno je tuširanje morao i Rangersov Bocanegra, a Brown je smanjio na 3:1 s bijele točke. Celtic je u drugoj minute sudačke nadoknade postigao i drugi pogodak preko Rogne, no poraza se više nije mogao spasiti.

Na tablici nakon 31. kola Celtic ima 75 bodova, a Rangersi 57. Tako je samo pitanje vremena kada će Celtic i matematički potvrditi naslov prvaka.

Škotsko prvenstvo, 31. kolo:
Rangers - Celtic 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!