Zimski sportovi

Nashville raspucan u Chicagu

Vedran Babić • ponedjeljak, 26.03.2012.
Nashville raspucan u Chicagu

U nedjelju je odigrano sedam utakmica NHL-a. Vodeći St. Louis Bluesi ostvarili su još jednu pobjedu, Penguinsi su porazili Devilse, a Predatorsi su u Chicagu nadigrali Blackhawkse...

Hokejaši St. Louis Bluesa napravili su još jedan korak prema konačnoj poziciji "jedinice" u ligi uoči početka doigravanja. Na gostovanju kod Phoenixa, koji se nalazi na sedmoj poziciji Zapada, slavili su 4:0 uz Elliottov osmi shutout sezone i ukupno 14. Bluesa. Elliott je upisao 20 obrana, a njegovi suigrači u napadu zabili su četiri puta. Strijelci su bili Pietrangelo, Backes, Berglund i Reaves. Shattenkirk je ubilježio tri asistencije.

Pittsburgh Penguinsi porazili su New Jersey 5:2 i probili se na treće mjesto u ligi. Početkom posljednje trećine Kovalčuk je smanjio prednost Penguinsa na 3:2, no do kraja utakmice Crosby i Malkin postigli su po jedan pogodak i riješili sve dileme oko pobjednika. Pittsburgh je već izborio doigravanje, a Devilsi su šesti na Istoku sa šest bodova više od devetoplasiranog Buffala.

Jednaki broj bodova kao Buffalo imaju Washington Capitalsi, koji su zbog jedne pobjede više preskočili Sabrese. Na svom terenu Capitalsi su porazili Minnesotu 3:0 uz pogodak i asistenciju Ovečkina. Holtby je na vratima obranio svih 28 udaraca gostiju. U posljednjih sedam utakmica Ovečkin je postigao devet pogodaka. Capitalsi i Sabresi međusobno će se sastati u utorak.

Korak bliže mjestu u doigravanju došli su Nashville Predatorsi, koji su u Chicagu slavili s visokih 6:1 i "preskočili" Detroit na četvrtoj poziciji Zapada. Chicago je ostao šesti. Jednaki broj pogodaka postigao je i Edmonton u pobjedi nad Columbusom (6:3), a drugoplasirana momčad Istoka, Boston, je s 3:2 pobijedila Anaheim. New York Islandersi su identičnim rezultatom, ali poslije raspucavanja, svladali Floridu.

NHL, 25. ožujka:
Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 3:6, Washington Capitals - Minnesota Wild 3:0, Florida Panthers - New York Islanders 2:3 (SO), Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 5:2, Chicago Blackhawks - Nashville Predators 1:6, Anaheim Ducks - Boston Bruins 2:3, Phoenix Coyotes - St. Louis Blues 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!