Košarka

Ohrabreni Split napada Trnsko

Lovro Štrbinić • utorak, 27.03.2012.
Ohrabreni Split napada Trnsko
Foto: Bruno Karadža

Ubrzani ritam košarkaške Lige za prvaka već u utorak donosi prve utakmice trećeg kola. Split osokoljen pobjedom u dalmatinskom derbiju prijeti ovogodišnjem članu ABA lige, a Zadar bi trebao imati lagan posao u svom Višnjiku.

Nakon uzbuđenja pod domaćim košarkaškim obračunima tijekom vikenda, zgusnut raspored najzanimljivijeg dijela natjecanja ne dopušta kandidatima za naslov odmor. Utorak donosi dvije utakmice, od kojih bi posebno zanimljiva trebala biti ona zagrebačka. Naime, Split dolazi u Trnsko, kod domaćina koji se u posljednje vrijeme ne može podičiti uvjerljivošću.

Tijekom vikenda su umalo bili dijelom najvećeg iznenađenja sezone, odnosno teškom mukom su izvukli pobjedu kod Zaboka. S druge strane, Split je konačno bez problema u sastavu pokazao kako je ozbiljna momčad, što je zaključak koji se nameće nakon pobjede nad Zadrom u utakmici u kojoj protivniku nisu ni u jednom trenu dopustili da dođe u vodstvo.

"Mislim da imamo još puno rezerve, da možemo biti samo bolji ako ostanemo zdravi", rekao je nakon slavlja nad izravnim konkurentom za plasman u ABA ligu trener Žutih Nikša Bavčević. Ukoliko protiv Mrava pokažu igru na tragu subotnje ili nešto bolju, odnosno ako na razini bude i Nikola Vujčić, prvaci Hrvatske mogli bi imati težak posao. Tim više što će i ovaj susret zbog ozljede propustiti Mario Kasun.

Splićane je prokomentirao najiskusniji član Zagreba Damir Mulaomerović. "Dolazi nam protivnik koji je sigurno kvalitetniji od ovih suparnika protiv kojih smo igrali u prva dva kola. Uvjeren sam kako će to biti neizvjesna i teška utakmica za nas jer Split uz sve nadarene mlade igrače u sastavu Vujčića i još nekolicinu iskusnih igrača. Mi ipak igramo na svom parketu i očekujem da ćemo odigrati dobro i kvalitetno, te da ćemo obraniti svoj domaći teren", riječi su Mule. Susret u Trnskom na rasporedu je u 18 sati.

Također, u utorak će na parket i košarkaši Zadra i Svjetlost. Zadrani se nisu iskazali na Gripama, za što je velikim dijelom zaslužna loša obrana u prvom dijelu susreta. To je segment igre na kojem će raditi u nadolazećim dvobojima, mada bi protiv Brođana i nešto slabija izvedba mogla osigurati slavlje.

Pobjeda je ujedno imperativ za igrače Aleša Pipana jer klub ima neskriveni cilj povratka u regionalnu ligu. To je potvrdio i Ante Krapić sljedećom izjavom nakon posljednjeg poraza: "Mi nećemo odustati od borbe za doigravanje."

Zadrani su prije poraza u Splitu uvjerljivo svladali Zabok kod kuće pa se ponavljanju ishoda prvog kola nadaju i sad. Svjetlost je, pak, ubilježila dva poraza uz koš razliku -45, ali olakotna okolnost im je što su s druge strane stajali Cedevita i Cibona. Utakmica u Krešinom domu počinje u 19 sati.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • basketas27.03.2012. u 20:06
    Dodem za komp i frend mi kaze u nista vise nisam siguran ( ja mu dao kosaricu :D na kladionici danas) kad je Split vodio 40 razlike protiv Zagreba. Ja ono :O:O:O:O:O:O:ODa me ne shvatite krivo ja taj Zagreb ne podnosim ali ipak ima i bez Kasuna mocniji roster, ako cemo biti realni.Moze li mi molim... [više na forumu]
    basketas
  • Obrisan korisnik27.03.2012. u 18:28
    čak je i marinelli već dobija priliku...ovaj zagreb je smiješan bez kasuna. primit će 150 koševa
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina27.03.2012. u 18:05
    stvarno napadamo! rezultat u 3. min. 0:13!
    pikepiletina
  • pikepiletina27.03.2012. u 15:53
    ako ne bude igrao Subotić teško će Split protiv zagrebovih bekova. fali drugi play. a osim toga, Zagrebovi najjači igrači su Karamarko i njegov mobitel.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik27.03.2012. u 15:09
    ajmo žuti
    Obrisan korisnik