Ostali sportovi

Rovinju treća startna pozicija

Ante Jukić • utorak, 27.03.2012.
Rovinju treća startna pozicija

Završen je prvi dio natjecanja u Prvenstvu Hrvatske za odbojkaše. Najbolji su nakon odigranih 26. kola bili igrači Rovinja, koji su na taj način osigurali status trećih nositelja u doigravanju.

"Regularni" dio sezone okončan je nedjeljnim dvobojem Rovinja i Murse. Bila je to odgođena utakmica 16. kola, za koju se očekivalo kako će biti odlučujuća u borbi za prvo mjesto, no kako su Osječani dan ranije u svojoj dvorani poraženi od Siska u susretu 26. kola, sudar dvije vodeće momčadi prvenstva izgubio je rezultatsku važnost. Rovinj je na kraju slavio rezultatom 3:1 te tako potvrdio prvo mjesto, sa 69 osvojenih bodova.

Osječani su na drugom mjestu skupili 63, treći je Sisak sa 60, a u doigravanje su se iz 1.A lige osim gore navedenog trojca plasirali još Rijeka (56), Centrometal (47) i Vukovar (37). Oktet momčadi koje će se boriti za naslov prvaka Hrvatske zaokružuju kaštelanska i zagrebačka Mladost, koji su prvi dio sezone odradili u Srednjoeuropskoj ligi. Kaštelani u doigravanje startaju sa statusom prvog nositelja.

Četvrtfinalne serije doigravanja počinju već 27.03., a igraju se na dvije dobivene utakmice. Domaćin eventualnog trećeg dvoboja je bolje rangirana momčad.

Odbojka - 1.A liga (m), 26. kolo:

Zadar - Zagreb 3:0
Šibenik - Vukovar 3:0
Mursa - Sisak 1:3
Varaždin Volley - Centrometal 2:3
Rijeka - Daruvar 3:2
Opatija - Rovinj 0:3
Split - Karlovac 0:3

Zaostala utakmica 16. kola:

Rovinj - Mursa 3:1

Četvrtfinale doigravanja:

Mladost Marina Kaštela - Vukovar
Mladost Zagreb - Centrometal
Rovinj - Rijeka
Mursa - Sisak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!