Zimski sportovi

Veliki skok Sharksa

Krešimir Ferlak • utorak, 27.03.2012.
Veliki skok Sharksa
Foto: Davor Sajko

Detroit Red Wingsi su šesta momčad koja je i matematički osigurala doigravanje, a to su učinili uvjerljivom pobjedom nad Columbusom. Velike bodove uzeli su Ottawa, Calgary, te pogotovo San Jose, koji je u poretku Zapada skočio čak za šest mjesta...

U ponedjeljak ujutro San Jose je držao deveto mjesto Zapadne konferencije, a onda su razbili Colorado s 5:1 i skočili na treću poziciju! To dovoljno govori koliko je teška i neizvjesna borba za ulazak među osam najboljih. Naravno da im situacija nije nimalo ležerna, deveti Los Angeles udaljen je samo dva boda.

Sharksi su usmjerili utakmicu na svoju stranu u drugom periodu, nakon što u prvih dvadeset minuta nije bilo golova. Joe Pavelski, Andrew Desjardins i Torrey Mitchell su zabili za domaće, dok je za Colorado smanjio Shane O'Brien, ali bio je to jedini trzaj Avs'a. Konačan rezultat u trećoj dionici postavili su još jednom Pavelski, te Ryane Clowe.

Šestorka večeri

Roberto Luongo (VAN) – 38 obrana, 100 posto
Erik Karlsson (OTT) – 3 asistencije, plus 5, 3 boda
Dan Boyle (SJS) – 2 asistencije, plus 3, 2 boda
Daniel Alfredsson (OTT) – 2 gola, 2 boda
Henrik Zetterberg (DET) - 4 asistencije, 4 boda
Mike Cammalleri (CGY) – 1 gol, 2 asistencije, 3 boda

Pogodovao je San Joseu poraz Dallasa u Calgaryu u jednoj vrlo neizvjesnoj utakmici. Završilo je 5:4 za Flamese, a u drugom periodu postignuto je čak šest golova. Starsi su dva puta vodili, ali Calgary u tom drugom periodu preokreće utakmicu i odlazi na dva pogotka razlike, a Dallas je u trećoj trećini uspio samo ublažiti poraz.

Pobjednički pogodak za Flamese zabio je Alex Tanguay, dok se istaknuo i Mike Cammalleri s pogotkom i dva asista. Kod gostiju je dvostruki strijelac bio Jamie Benn. Dallas trenutno drži sedmu poziciju i San Jose mu bježi za jedan bod, dok se Calgary ovom pobjedom vratio u igru, ima samo dva boda od trenutno osmoplasiranog Phoenixa.

Dva velika boda u Winnipegu su uzeli Ottawa Senatorsi. Ne može se reći da su u mirnim vodama, ali barem su se malo odmaknuli od prijetećih Washingtona i Buffala. S druge strane ovaj poraz je značio i oproštaj Jetsa od borbe za playoff. Završilo je 6:4 za Ottawu uz dva pogotka kapetana Daniela Alfredssona, dok je za domaćine dva puta zabio Antti Miettinen. Nove tri asistencije kod Senatorsa upisao je sjajni Erik Karlsson.

Detroit je napokon ušao u pucačku formu, a to su na svojoj koži osjetili Columbus Blue Jacketsi. U 42. minuti bilo je već 7:0 za Red Wingse, koji su tada malo prikočili pa je završilo 7:2. Thomas Holmstrom je zabio dvaput, po četiri asista imali su Zetterberg i Bertuzzi, dok je prvi gol svoj Nhl karijere upisao novi mladi Šved u dresu Detroita, Gustav Nyquist. Red Wingsi su sada osigurali doigravanje, ali biti će zanimljivo vidjeti na kojoj će poziciji završiti.

Los Angeles je tražio važne bodove u Vancouveru, ali ostali su u rukavicama Roberta Luonga, koji je briljirao s 38 obrana. Jedini gol za pobjedu Canucksa postigao je Manny Malhotra. U jednoj pomalo nevažnoj utakmici, Tampa je slavila u Philadelphiji, a pogodak i asistenciju za goste s Floride upisao je neuništivi Martin St.Louis.

NHL, rezultati, 26.3.2012.:
Philadelphia – Tampa Bay 3:5
Detroit – Columbus 7:2
Winnipeg – Ottawa 4:6
Calgary – Dallas 5:4
Vancouver – Los Angeles 1:0
San Jose – Colorado 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!