Nogomet

Allegri: "Nećemo igrati kao Inter"

Lovro Štrbinić • utorak, 27.03.2012.
Allegri: "Nećemo igrati kao Inter"
Foto: Lovro Štrbinić

U srijedu je na rasporedu prvi ogled četvrtfinala Lige prvaka između Milana i Barcelone. Najzvučniji je to par ovog dijela natjecanja, a trener talijanskog kluba otkrio je kakvu će taktiku primijeniti.

Susretima između Benfice i Chelseaja te APOEL-a i Real Madrida u utorak započinje četvrtfinale ovosezonskog izdanja Lige prvaka, ali "poslastica" ovog dijela natjecanja na rasporedu je u srijedu. Tada na San Siru gostuje Barcelona, po drugi put ove sezone.

Gostovala je u Milanu u kasnoj fazi ovog natjecanja katalonska momčad i prije dvije sezone, ali kod Intera. Tada je u dva ogleda izbačena, ponajviše zahvaljujući defenzivnom pristupu Josea Mourinha. Međutim, Allegri ne planira takav pristup.

"Nama je teško igrati u stilu Interovog Mourinha, oni su bili više fizika momčad. Mi moramo nastojati napraviti što je moguće manje pogrešaka i predstaviti se s napadačkim mentalitetom", rekao je strateg Milana uoči ovih ogleda.

Uoči četvrtfinalnih ogleda Allegri ima problema s ozljedama nekih igrača, a jedan od upitnih je Brazilac Robinho: "Morat ćemo još procijeniti njegovo stanje prije utakmice. Nemojte zaboraviti da imam Maxija Lopeza i Stephana El Shaarawyja."

Također, sasvim sigurno u oba susreta neće biti braniča Thiaga Silve, koji se ozlijedio tijekom pobjede nad Romom proteklog vikenda. "Imam solucije za obranu. Da nisam postavio Silvu u susretu protiv Rome i da smo zbog toga igrali loše, znam da bi me kritizirali zbog čega nije igrao u tom ogledu", rekao je Allegri na tu temu uoči velikog ispita njegove momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • soecc28.03.2012. u 09:50
    Slažem se s Yakovom. Mora bit to jebena defanziva kad utrpaš 3 komada i imaš još bar toliko odličnih šansi. Na Nou Campu i nisu imali previše izbora nakon glume Busquetsa zbog koje je Motta isključen.
    soecc
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 08:43
    kad ockeujemo sastave, taktiku i nesto vise o utakmici na sportnetu?
    Obrisan korisnik
  • xavice28.03.2012. u 00:26
    bit će obje utakmice vrlo teške, barca će morati biti na visini najboljih utakmica dosad ako želi proći..nepotrebno je uspoređivati inter i milan, jer su i oni totalno drukčije momčadi i rosterom i pristupom, a barca je u biti ista ali je još napredovala..milan je u obje tekme mogao nastradati kad... [više na forumu]
    xavice
  • dany198327.03.2012. u 22:51
    Milan sutra pobjeduje!!!
    dany1983
  • Yakov27.03.2012. u 22:43
    ne bi reko da je inter u prvoj utakmici igrao defenzivno, a u drugoj nije imao puno izbora s igračem manje premda nije bilo lijepo...
    Yakov