Zimski sportovi

Buffalu važna pobjeda u Washingtonu

Vedran Babić • srijeda, 28.03.2012.
Buffalu važna pobjeda u Washingtonu

Borba za doigravanje u NHL-u polako se zahuktava, a jedan od odlučujućih dvoboja za osmu poziciju Istoka odigran je u Washingtonu gdje je Buffalo slavio i napravio veliki korak prema nastavku natjecanja. St. Louis Bluesi i New York Rangersi nastavljaju pobjeđivati, a vrlo blizu doigravanju stigli su i New Jersey Devilsi...

St. Louis Bluesi ubilježili su svoju jubilarnu 30. domaću pobjedu. S glatkih 3:0 nadjačali su Nashville Predatorse, petu momčad Zapada. Utakmicu je obilježio treći uzastopni shutout Briana Elliotta i deveti ove sezone, što je rekord u NHL-u. Elliott je ujedno postao rekorder po broju minuta bez primljenog pogotka u dresu Bluesa. Pak iza njegovih leđa nije prošao već 186 minuta i 33 sekunde, što je već sada za 18 sekundi bolje od dosadašnjeg rekordera Mannyja Legacea iz sezone 2007./2008.

"Super je imati taj rekord, ali u utakmici uopće ne razmišljam o tome. Samo nastojimo doći do dva boda i to je to", skroman je Elliott, koji je protiv Predatorsa obranio 24 udarca. 26-godišnji vratar ove sezone ima najmanji prosjek primljenih pogodaka (1.43) i najviši postotak obrana (94.3%). Pogotke za Bluese u pobjedi nad Predatorsima postigli su Langenbrunner, Perron i Oshie.

Bluesi su tako i dalje vodeća momčad lige s dva boda više od drugoplasiranih New York Rangersa, koji su u gostima svladali Minnesotu 3:2. Jedna od najlošijih momčadi lige ove sezone pružila je dobar otpor, ali je ipak upisala poraz nakon što je Fedotenko postigao odlučujući pogodak šest i pol minuta prije kraja.

Rangersi su se ujedno uspjeli odvojiti na tri boda od Pittsburgha u poretku Istoka. Naime, Penguinsi su kod kuće izgubili od New York Islandersa 5:3 uz dva pogotka i jednu asistenciju Nielsena. Ključne minute susreta dogodile su se u drugoj polovici druge trećine kada su Islandersi s 2:2 "pobjegli" na 5:2.

U izravnoj borbi za osmo mjesto Istoka Buffalo je u Washingtonu s 5:1 nadigrao Capitalse i od njih se odvojio dva boda. Domaćini su uputili čak 45 udaraca, no na gostujućim vratima briljirao je Miller s ukupno 44 obrane. Sabresima je to bila peta uzastopna pobjeda, a zanimljivo je da su još 19. veljače bili na samom začelju Istoka.

New Jersey Devilsi ostali su na šestoj poziciji Istoka, no s ukupno tri boda osvojena protiv Chicaga primakli su se bliže doigravanju te ih od devetoplasiranog Washingtona sada dijeli velikih osam bodova. Devilsi su protiv Blackhawksa slavili 2:1 poslije raspucavanja. Chicago je također u prilično komfornoj situaciji jer se nalazi na šestom mjestu Zapada sa sedam bodova više od devetoplasiranog Los Angelesa.

U ostalim dvobojima Carolina je s 3:0 slavila u Torontu i tako mu po sedmu uzastopnu sezonu uskratila doigravanje, Boston je s 5:2 uz tri pogotka u posljednjih devet minuta susreta porazio Tampu, a Florida je poslije raspucavanja uzela puni plijen u Montrealu.

NHL, 27. ožujka:
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3:5
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 0:3
Washington Capitals - Buffalo Sabres 1:5
New Jersey Devils - Chicago Blackhawks 2:1 (SO)
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 5:2
Montreal Canadiens - Florida Panthers 2:3 (SO)
St. Louis Blues - Nashville Predators 3:0
Minnesota Wild - New York Rangers 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.03.2012. u 00:00
    Nista nerade capsi bez backstrom-a
    Obrisan korisnik