Košarka

Perasovićeva Valencia na Final Fouru

Mišo Gulić • srijeda, 28.03.2012.
Perasovićeva Valencia na Final Fouru
Foto: Kristijan Komarica

Valencia, kojom kormilari hrvatski stručnjak Velimir Perasović, se kao posljednji sudionik plasirala na Final Four natjecanje u okviru ovogodišnjeg Eurokupa koji će se sredinom travnja održati u ruskom Himkiju.

Pobjedom nad podgoričkom Budućnosti momčad Velimira Perasovića se plasirala na završni turnir četvorice najboljih u ovogodišnjem Eurokup natjecanju.

U prvoj utakmici Budućnost je slavila s rezultatom 75:71, da bi u uzvratu Španjolci u potpunosti deklasirali Crnogorce s visokih 85:63, a sve je praktički bilo jasno već nakon prve četvrtine koju je Valencia dobila s 28:11.

Valencia se tako kao posljednji sudionik plasirala na završni turnir najboljih u Eurokup natjecanju, dok je preostala trojka Spartak iz Sankt Peterburga, Lietuvos Rytas i domaćin Himki to ostvarila dan ranije.

Ono što je vrlo bitno za spomenuti jest da će pobjednik, odnosno osvajač Eurokupa u narednoj sezoni, tako osigurati vizu za najprestižnije europsko košarkaško natjecanje, Euroligu.

Eurokup, četvrtfinale (prva utakmica):
Lokomotiv - Himki 81:77 (72:81)
Spartak St.Peterburg - CEZ Nymburk 86:71 (68:64)
BC Donjeck - Lietuvos Rytas 80:78 (65:76)
Valencia - Budućnost 85:63 (71:75)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10829.03.2012. u 02:05
    Komentatori Eurosporta pjevaju rapsodije o Perasu kako on "uliva cvrstocu", "svoju licnost" u tu momcad. A Buducnost (jao da bi te Engleze neko naucio da se ne kaze "Buduknost" ili pak "Bukudnost" i btw jbt koje je taj igrac "Sedomaya Vikovak")... [više na forumu]
    narada108