Zimski sportovi

Taylor Hall ozlijeđen do kraja sezone

Ivan Dominik • srijeda, 28.03.2012.
Taylor Hall ozlijeđen do kraja sezone

Momčad Edmonton Oilersa zapala je u nove probleme nakon što im se ozlijedio jedan od najvažnijih igrača ekipe. Naime, klub kojeg je proslavio Wayne Gretzky prije više od 20 godina, cijelu sezonu muku muči s ozljedama igrača, a ponajviše zbog istih propustit će i ovogodišnje doigravanje...

Prvi izbor drafta Edmonton Oilersa iz 2010. godine i lijevo krilo njihovog napada, Taylor Hall, propustit će ostatak sezone zbog teške ozljede ramena. Mladi Kanađanin morat će se podvrgnuti operaciji ramena, koja će ga s leda udaljiti pet do šest mjeseci.

"Već četiri godine nosim sa sobom ovu ozljedu. Ozlijedio sam rame još u juniorskim danima i igrao sam sve dosad s takvim ramenom. Već godinu dana 'vučem' tu ozljedu kroz utakmice i sada sam uzbuđen jer ću vidjeti svoje mogućnosti nakon što mi se rame u potpunosti oporavi. Nisam ovako zamišljao početak svoje karijere u NHL-u, ali se nadam da ću ostati zdrav nakon ovog i da ću biti dobar Oiler jedno duže vrijeme", optimističan je oko svog oporavka Hall.

Hall je jedan od ponajboljih igrača Edmontona, koji je nakon dugo vremena vrlo dobro ušao u sezonu, međutim ozljede najboljih igrača stajale su ih ovogodišnjeg doigravanja. Prije Halla, ozljede su pretrpjeli Jordan Eberle i Ryan Nugent-Hopkins. Predviđa se kako će se 20-godišnjak vratiti u formu do početka iduće sezone.

"Radimo pravu stvar. Najvažnija je budućnost franšize, a on će biti velik dio njene budućnosti", kazao je trener pretposljednje momčadi lige, Tom Renney. Taylor Hall ove je sezone ostvario odličan učinak od 53 boda od čega 27 golova u 61 utakmici. Time je popravio učinak iz svoje debitantske sezone kada je imao 42 boda, 22 gola u 65 odigranih utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!