Zimski sportovi

Columbus iznenadio Detroit, Rangersi na vrhu

Vedran Babić • četvrtak, 29.03.2012.
Columbus iznenadio Detroit, Rangersi na vrhu

U noći sa srijede na četvrtak odigrano je šest utakmica NHL-a. Najveće iznenađenje priredili su hokejaši Columbusa, koji su na svom ledu porazili Detroit. New York Rangersi slavili su u Winnipegu i preuzeli vodeće mjesto ligaške ljestvice, a Vancouver je upisao i četvrtu uzastopnu pobjedu...

New York Rangersi preuzeli su vodeće mjesto u ligi nakon slavlja u Winnipegu 4:2. Iako oni i St. Louis Bluesi imaju jednaki broj bodova (105), Rangersi su na vrhu zbog jedne pobjede više (49-48). Jetsi, koji zaostaju velikih osam bodova za osmoplasiranim Buffalom na Istoku, su u drugoj trećini poveli 2:0 (Machacek, Little), no Rangersi su već do kraja tog perioda izjednačili (Del Zotto, Callahan) i onda u prvih deset minuta posljednje trećine preko Boylea i Stepana izborili pobjedu.

Dva boda manje od vodećeg dvojca imaju Vancouver Canucksi, koji su s 1:0 na svom ledu bili bolji od Colorada. Jedini strijelac bio je Higgins u 18. minuti susreta, a domaći vratar Schneider prikupio je čak 43 obrane. Vancouver je već osvojio svoju diviziju Sjeverozapad sa 17 bodova više baš od Colorada, koji se grčevito bori za mjesto u doigravanju. Trenutno su deseta momčad Zapada sa samo dva boda manje od osmoplasiranih San Jose Sharksa, koji su izgubili u Anaheimu 3:1.

Columbus Blue Jacketsi ove sezone se nisu mogli previše radovati, no pobjedom protiv Detroit Red Wingsa "počastili" su svoje navijače. U dvoboju istih momčadi samo dvije večeri ranije Red Wingsi su slavili 7:2, no ovaj put red je bio na Blue Jacketse. Bilo je 4:2 za najslabiju momčad lige, čija je vrata čuvao novak Allen York. Bila mu je to prva NHL pobjeda. York je "upao" u sastav nakon ozljede prvog vratar Stevea Masona na jutarnjem treningu i iskazao se s 29 obrana.

U ostala dva susreta ubilježene su gostujuće pobjede. Los Angeles Kingsi s 3:0 su porazili Calgary i tako "skočili" na sedmo mjesto Zapada, dok su Dallas Starsi s 3:1 bili bolji od Edmontona i ostali na bod ispred Los Angelesa u poretku divizije Pacifik.

NHL, 28. ožujka:
Winnipeg Jets - New York Rangers 2:4
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 4:2
Calgary Flames - Los Angeles Kings 0:3
Edmonton Oilers - Dallas Stars 1:3
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 3:1
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!