Rukomet

Jelčić: "Naporan ritam nas je sustigao"

Mišo Gulić • četvrtak, 29.03.2012.
Jelčić: "Naporan ritam nas je sustigao"
Foto: Davor Sajko

Lovćen je u posljednjem kolu regionalne SEHA lige senzacionalno svladao novopečenog četvrtfinalista Lige prvaka Zagreb CO, što je oduševilo trenera kluba iz Cetinja Peru Miloševića, dok je s druge strane pomoćni trener Zagreba Vladimir Jelčić svjestan da su platili danak napornom ritmu.

Zagrebaši su, nakon teške i izjednačene utakmice, poraženi u Cetinju od Lovćena s 27:25, a bila je to povijesna pobjeda za Crnogorce nad dvostrukim prvacima Europe u kojoj su opet dokazali kako su iznimno neugodni domaćini.

Prepun dojmova nakon velike pobjede protiv momčadi koja je nekoliko dana prije toga izborila i četvrtfinale Lige prvaka, Milošević je rekao: "Prezadovoljan sam. Čast nam je pobijediti momčad kao što je Zagreb. Prije nas to je pošlo za rukom samo Tatranu i to u posljednjim trenutcima utakmice, stoga je zadovoljstvo još i veće", prenosi Balkan Handball.

Vezane vijesti

Trener Lovćena je bio posebno ponosan na svoje igrače koji dali sve od sebe i potpuno ispoštovali sve njegove zahtjeve: "Bila je ovo velika utakmica, a čak i bez Marka Draškovića smo odigrali fantastično. Odlično smo se spremili, taktički smo jako dobro odradili posao. Simić je ponovo napravio veliki posao, dok sam iskreno osjećao da će ovo biti večer Ivana Perišića. Dan prije utakmice sam razgovarao s njim u teretani i dodatno ga motivirao da se ne zadovoljava samo s tri-četiri gola, kao što je to bio slučaj u nekim ranijim utakmicama."

S druge strane, razočaran je bio s odnosom dijela medija koji nisu konkretno popratili dolazak jedne od najboljih europskih momčadi: "Razočaran sam odnosom pojedinih medija prema nama. Sigurno da su ovi momci zaslužili večeras više kamera i u najmanju ruku direktan televizijski prijenos. Je li nekome smeta to što Lovćen, koji je ostao bez šest igrača, a doveo samo dva, igra zapaženu ulogu u SEHA ligi? Progutali smo mnogo toga i nastavili igrati i trenirati kao da je sve u redu. Sramota je što nitko nije došao ovo snimiti, jer je Zagreb bivši prvak Europe i momčad koja je trenutno među osam najboljih."

Naporan ritam, dug put i nedolazak Balića, glavni su razlozi poraza prema riječima pomoćnog trenera Zagreba Vladimira Jelčića: "Čestitam domaćinu na odličnom rukometu i pobjedi. Očekivali smo tešku utakmicu u Cetinju gdje je uvijek bilo teško igrati. Imali smo sitnih problema, a falio nam je i Balić. Pokušali smo sve napraviti, ali smo ipak bili previše umorni od puta i napornih utakmica, međutim, to ne može biti alibi. Domaćin je dobrom igrom i fanatičnom borbenošću ostvario pobjedu."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.03.2012. u 00:27
    tako je to kad se "Jugosloveni" klade,i taj primjer za Cetinje a da ne govorim za Lihtenštajn-Finska 1:1 iz 2009 i kriminalno suđenje Nove Panića u dogovoru sa Antom Šapinom!!
    Obrisan korisnik
  • filipzok29.03.2012. u 22:05
    Mislim da su kladionice najvise platile
    filipzok