Košarka

Repeša: "Prilika da vidimo koliko smo zreli"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • petak, 30.03.2012.
Repeša: "Prilika da vidimo koliko smo zreli"
Foto: Davor Sajko

Dva dana poslije pobjede nad Cedevitom u zagrebačkom derbiju, u Ciboni su sasvim usmjereni na novu utakmicu u Ligi za prvaka. U subotu predvečer u Domu Dražena Petrovića gostuje Zabok, a najavljujući taj susret, Jasmin Repeša više nije htio pričati o onome što su Vukovi napravili u srijedu - koliku god težinu imalo...

Pobjeda nad Cedevitom bila je vrijedna, ali sa stopostotnim učinkom "u džepu" poslije tri kola, Jasmin Repeša nije želio gledati unatrag na ono što je njegova momčad ostvarila u srijedu navečer u Domu sportova. Ubrzan ritam Lige za prvaka u subotu u 18 sati u Ciboninu dvoranu dovodi Zabok, protiv kojeg će Vukovi biti izraziti favoriti, ali i takva utakmica može donijeti zamku.

El-Amin ostaje

Dva dana prije nego istječe novi rok za produženje suradnje ili mogući rastanak, Jasmin Repeša otkrio je da će Khalid el-Amin i dalje biti među Vukovima. Američki razigravač ostat će do kraja sezone.

Vezane vijesti

"S obzirom na iskustvo koje svi skupa imamo, znamo da je utakmica u kojoj smo apsolutni favoriti poslije pobjede u susretu u kojem to nismo bili lijepa prilika da se vidi koliko smo spremni prihvatiti svakog suparnika na ozbiljan način. To je i meni prilika da vidim koliko smo i timski i pojedinačno zreli za nešto više nego smo radili dosad", najavio je Cibonin trener ogled sa Zabočanima.

"Zabok je ugodno iznenađenje dosadašnjeg dijela", kazao je Repeša o suparniku: "U Zadru su, doduše, izgubili uvjerljivo, ali bili su u egalu u 19. minuti, od Zagreba su izgubili u napetoj utakmici, a Šibenčane su dobili u gostima. Zaslužuju respekt kao ekipa i po načinu na koji igraju. Imaju iskusne igrače kao što je Ivan Tomas, ali i igrače koji žele pokazati da mogu nešto više u karijeri, poput Krušlina i Kraljevića".

Trener Vukova dodao je da će njegova momčad dočekati susret osvježena novim treningom na otvorenom, kojim su se nakon Cedevite "rekuperali mentalno i fizički", a najavio je i da će u subotu u sastavu prvi put ove sezone biti i Marko Arapović: "Jedan od naših zadataka kao kluba jest da radimo i na tom planu, s mladim igračima".

Goran Suton: "Igrali smo protiv Zaboka prijateljsku utakmicu prije nekih mjesec i pol, neugodni su, neće ih biti lako pobijediti. Morat ćemo igrati vrlo solidno, dati maksimum od sebe, što nije lako nakon velike utakmice".

Ako će Cibonini košarkaši na terenu reagirati onako kako su najavili utakmicu, Repeša se ne treba plašiti pristupa protiv Zaboka. I Damjan Rudež i Goran Suton, koji su uz trenera bili na susretu s novinarima, istaknuli su respekt prema protivniku.

"Zabok je u dosadašnjim utakmicama pokazao da zaslužuje naš maksimalan angažman", kazao je Rudež: "Imaju dobre igrače, a čim su se sa Zagrebom držali tako dugo, očito igraju dobro i zahtijevaju da se ozbiljno pripremimo za njih. Igramo na domaćem terenu, favoriti smo i to nije upitno, ostaje da sve što smo dogovorili ispoštujemo na terenu".

Prije nego ga je trener zaustavio jer se na Cedevitu više nije htio vraćati, Rudež se ukratko osvrnuo na pobjedu u zagrebačkom derbiju: "Dvaput u sezoni smo izgubili od Cedevite, pogotovo smo mogli žaliti zbog zadnje utakmice koja je bila na rubu u produžetku, a sada kad smo ih svladali, psihološki je vrijedno to što smo vidjeli da možemo protiv njih. Bila je to dobra pobjeda za nas, ali sigurno će biti još bitaka s Cedevitom. To nije bila epohalna utakmica, trebamo se spremati za dalje".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!