Zimski sportovi

Varlamov spasio Colorado, povratak Pensa

Ana Legradi • subota, 31.03.2012.
Varlamov spasio Colorado, povratak Pensa

Na istoku NHL-a Rangersi su nastavili ovosezonski mimohod ligom pobjedom nad Montrealom od 4:1, poraz Buffala od momčadi raspoloženog Sidneya Crosbyja sačuvao je glavu Capitalsima, a pridošlica Winnipeg je u dramatičnoj završnici bio bolji od Caroline. Od svih susreta pažnju je najviše privukao ogled Pensa i Sabresa, a noć je obilježio rezultat od 4:1 s kojim je čak pet ekipa upisalo pobjede...

Kanadske gore list i ponos nacije Sidney Crosby je u petak stigao do svojeg 600. boda. Impresivnu brojku je upisao u pobjedi Pensa nad Buffalom od 5:3 uz tri boda, a broj 600 postigao je dodavanjem Sullivanu za 4:2. Nakon 2:2 na kraju prvog dijela Pensi su preokrenuli u nastavku i zadali bolan udarac Buffalu koji s Capitalsima vodi bitku za posljednje mjesto u doigravanju na istoku.

"Crosby je odigrao sjajnu utakmicu sa svojom linijom, momčad jako dobro kliže i vode ih dvije jake linije, večeras su bili dosta dobri. Čini mi se da smo sada daleko od doigravanja, ali u sljedećim susretima ćemo naravno dati sve od sebe", komentar je na susret golmana Buffala Ryana Millera.

Šestorka večeri

Semion Varlamov (COR) 38 obrana
Sidney Crosby (PIT) - tri asistencije, jedan gol
Marian Gaborik (NYR) - jedan gol, jedna asistencija
Maxim Lapierre (VAN) - jedan gol, dvije asistencije
Michael Del Zotto (NYR) - dva gola, jedna asistencija
Nikita Nikitin (COL) - dva gola, jedna asistencija

Crosbyjevih 600 bodova je Kanađanina smjestilo na sedmo mjesto mladih igrača koji su se u NHL-u dokopali te brojke. "Nisam znao da sam se približio toj brojci sve do prije nekoliko dana. Ovo je zaista dobar osjećaj, a nadam se da ću nastaviti niz", izjavio je Crosby nakon utakmice.

Na zapadu se Colorado približio Sharksima pobjedom nad Calgaryjem od 4:1, a na životu ih je u gostima održao ruski golman Semjon Varlamov uz 38 obrana. Ostalim momčadima preostaju još dva susreta do finalnog dijela sezone, a uz 88 bodova koliko broje Ottawa i San Jose, Avsi još ne gube nadu iako su na 17. poziciji lige uz odigranih svih 80 utakmica.

"Jako smo uzbuđeni nakon ove utakmice, pobjeda nam je vratila nadu za ulazak u doigravanje. Vidjet ćemo što će se dogoditi u sljedećih šest dana. Pet momčadi igra međusobno tako da nam jedino preostaje čekati, iako je to najgore jer ne možemo kontrolirati situaciju nama u korist", osvrnuo se Varlamov na povratak Avsa.

Montreal, uvjerljivo posljednja momčad istoka, bila je lak plijen za egocentrične Rangerse. Pred svojom publikom u Madison Square Gardenu došli su do 50. pobjede u sezoni i trenutno s jednim bodom prednosti vode ispred Bluesa u borbi za Presidents Trophy.

Posljednja momčad lige, Columbus, je uspjela iznenaditi Floridu pobjedom od 4:1 uz dva pogotka Nikite Nikitina. Detroit je nastavio svoj ne baš sjajni niz, momčad Nashvillea bila je bolja s 4:1, a povratnik Aleksander Radulov upisao je jedan pogodak i jednu asistenciju. Trener Predatorsa Barry Trotz je pred domaćom publikom proslavio 500. pobjedu momčadi s kojom je punih 13 godina. Uz jedan pogodak i jednu asistenciju Slovenca Anžea Kopitara Los Angeles Kingsi su pobjedom od 4:1 preuzeli vodstvo u Pacific diviziji.

NHL liga, petak 30.3.2012.:
Winnipeg - Carolina 4:3 OT, Florida - Columbus 1:4, Montreal - NY Rangers 1:4, Pittsburgh - Buffalo 5:3, Nashville - Detroit 4:1, Colorado - Calgary 4:1, Los Angeles - Edmonton 4:1, Dallas - Vancuover 2:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.04.2012. u 11:42
    To je bio dream team !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2012. u 16:56
    gledao sam ih uživo krajem 90-tih, kada su igrali Peter Forsberg, Joe Sakic, Milan Hejduk... kakva je to momčad bila!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2012. u 14:51
    Avs su odigrali već 80 utakmica, nema od njih ništa!
    Obrisan korisnik