Nogomet

Bajano prekinuo post Širokog

Ivana Karačić • subota, 31.03.2012.
Bajano prekinuo post Širokog
Foto: Ivana Karačić

Pobjedom nad Slobodom Široki Brijeg je zadržao drugo mjesto na tablici. Utakmica je bila odlučena za pola sata, a oba pogotka za domaće postigao je povratnik iz Rusije Brazilac Ricardo Santos Lago Bajano. Širokobriježani su dominirali, ali osim dva pogotka nisu bili raspoloženi pred vratima Slobode.

Široki Brijeg - Sloboda 2:0 (2:0)

Premijer liga BiH, 19. kolo
Stadion Pecara, gledatelja: 300
Suci: Danijel Pajić (Bijeljina), Perić i Janjić (oba Modriča)

Strijelac: Bajano 5' i 31'

Žuti kartoni: Hasanović 26', Kožul 38' i Efendić 83'

Široki Brijeg: Bilobrk, Ćorić, Kožul, Ješe, Šilić, Marciano, Serdarušić, Wagner, Ivanković (od 75' Mišić), Bajano (od 65' Kvesić), Varea (od 83' Bertoša)
Trener: Marijan Bloudek

Sloboda: Divković, Efendić, Zonić, Zoletić, Bekić, Mandžić (od 46' A. Mešanović), Hasanović, J. Mešanović (od 64' Jusufović), Šmigalović, Hadžić, Džafić (od 77' Ribić)
Trener: Darko Vojvodić

Na Pecari je počelo obećavajuće. Već u 5. minuti domaćin je poveo. Nakon ubačene lopte pred vrata Slobode povratnik iz Rusije Brazilac Ricardo Santos Lago Bajano škaricama je loptu preko glave poslao loptu u vratnicu, a ona se odbila u mrežu. Nastavili su igrači u plavim dresovima s pritiskom koji je u 31. minuti donio novi pogodak. Prekršajem je zaustavljen Wagner Santos Lago 20 metara od vrata Slobode.

Slobodan udarac izveo je Wagnerov mlađi brat Bajano i pogodio donji desni kut nemoćnog vratara Slobode Tine Divkovića. Drugi Brazilčev pogodak praktično je riješio utakmicu. Očekivala se repriza od prošlog proljeća kad je Široki Brijeg deklasirao slobodu 4:0. No, domaći igrači prerano su se zadovoljili vodstvom, pa iako su u ostatku utakmice dominirali nisu imali pravih prilika pred vratima Tuzlaka.

Previše su domaći igrači odigravali međusobno kratka dodavanja na sredini terena, a pojedinačni pokušaji već spomenutih Wagnera i Bajana, te kapetana Dalibora Šilića i mladog Marija Kvesića nisu dobro organiziranoj obrani Slobode zadavali veće probleme. Zanimljivo je, nastup Slobode na Pecari bio je vrlo upitan. Nogometni savez BiH suspendirao je Tuzlake zbog dugova bivšim igračima, no općina Tuzla podmirenjem dugova spasila je klub zasad.

"Zahvaljujem Širokom Brijegu na gostoprimstvu i čestitam na pobjedi. Ona je apsolutno zaslužena. Ne trebamo lagati, za nas je uspjeh da smo uopće igrali. Općina Tuzla nas je spasila", kazao je Slobodin trener Darko Vojvodić.

Novi trener Širokog Brijega Marijan Bloudek naglasio je: Za mene je utakmica bila kvalitetna. Dominirali smo, imali sreću što smo na vrijeme postigli dva pogotka, kasnije smo malo stali, no ja sam prezadovoljan, s obzirom na to da smo imali problema s ozljedama."

Premijer liga BiH, 19. kolo:
Široki Brijeg - Sloboda 2:0 (2:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!