Nogomet

Celtic na bod do 43. naslova prvaka

Ante Zovko • nedjelja, 01.04.2012.
Celtic na bod do 43. naslova prvaka
Foto: Ante Pažanin

Pobjedom protiv St Johnstonea na Parkheadu Celtic je stavio jednu ruku trofej škotskog prvaka. Osigurat će ga osvajanjem još jednog boda.

Celtic je u 32. kolu škotske Premier lige svladao St Johnstone 2:0, a ako osvoji barem bod Kilmarnocka na Rugby Parku sljedeće subote, osvojit će svoj 43. naslov prvaka u povijesti, prvi od 2008. godine.

Nakon prvih 45 minuta bez golova, Celtic se probudio nakon par dobrih gostujućih prilika. Georgios Samaras izborio je slobodni udarac na polovici gostujućeg dijela terena. Kris Commons odlično ga je pronašao, a grči napadač bio je viši od tri braniča St Johnstonea i pogodio za 1:0.

Četiri minute poslije Celtic je odigrao brzi slobodni udarac dok su gosti bili zauzeti prigovorima sucu. Samaras je probio desno krilo i ubacio loptu pred gol, a Chris Millar pospremio ju je u vlastitu mrežu.

Celtic se našao u komotnoj situaciji nakon što je Glasgow Rangers zbog velikih dugova proglasio stečaj, a automatski mu je oduzeto deset bodova.

Rangersi nakon 32. kola imaju 60 bodova na drugom mjestu, a Celtic 78. St Johnstone na petoj je poziciji s istim brojem bodova kao i četvrtoplasirani Dundee United, 49. Četvrto mjesto ujedno je i posljednje koje vodi u Europsku ligu.

Škotska Premier liga, 32. kolo:
Celtic - St Johnstone 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli01.04.2012. u 16:45
    here we go again... we're on the road again..
    markoli