Zimski sportovi

Flyersi otvorili borbu za "četvorku"

Ante Jukić • ponedjeljak, 02.04.2012.
Flyersi otvorili borbu za "četvorku"

Nakon iznimno bogatih petka i subote, koji su donijeli nekoliko iznimno važnih dvoboja u borbi za doigravanje, nedjelja je u najjačoj hokejskoj ligi svijeta ponudila svojevrsno zatišje pred buru i konačan rasplet "regularnog" dijela sezone. Najzvučnija utakmica odigrana je u Pittsburghu, gdje su palice ukrstili Penguinsi i Flyersi.

Iako su obje momčadi već osigurale nastup u doigravanju, dvoboj u Consol Energy Centru nije se igrao za "kikiriki". Uz uobičajeni folklor koji sa sobom nosi "Bitka za Pennsylvaniju", u igri je bila i četvrta pozicija Istočne konferencije, koju su uoči nedjelje sa 102 boda držali Penguinsi. Momčad iz Pittsburgha je i nakon dvoboja s Philadelphijom ostala na četvrtom mjestu, no Flyersi su nedjeljnim slavljem smanjili zaostatak za velikim rivalom na samo jedan bod. Ova borba Penguinsa i Flyersa dodatno na draži dobiva ako se zna da će se ove dvije momčadi gotovo sigurno sučeliti u prvoj rundi doigravanja, gdje će prednost domaćeg leda imati momčad koja se pokaže uspješnijom u ovoj mini-utrci. Penguinsi su imali priliku sve dvojbe riješiti u sinoćnjem dvoboju, no sada ih, zahvaljujući porazu, očekuje velika neizvjesnost u preostale tri utakmice "regularnog" dijela sezone.

Nakon prvih pet minuta utakmice, u kojima su Penguinsi pogocima Sullivana i Neala stigli do 2:0, ništa nije upućivalo na pobjedu gostiju, no nastavak dvoboja šokirao je publiku u Consol Energy Centru. S pet uzastopnih pogodaka Flyersi su pobjegli na velikih 5:2 i povratka za Penguinse više nije bilo. Konačan rezultat bio je 6:4, a junak pobjede gostiju bio je Jakub Voracek, koji je ubilježio dva pogotka i jednu asistenciju. Dva pogotka uza Penguinse postigao je Sullivan.

Od preostalih rezultata nedjeljnog programa, vrijedi izdvojiti pobjedu aktualnih prvaka Boston Bruinsa na gostovanju kod NY Rangersa, vodeće momčadi lige. Bruinsi su u Madison Square Gardenu slavili zahvaljujući odličnoj drugoj trećini, u kojoj su pogocima Seidenberga i Bergerona "okrenuli" rano vodstvo domaćina (Gaborikov 40. pogodak u sezoni). Tih 2:1 bio je ujedno i konačan rezultat utakmice u kojoj su Bruinsi osigurali naslov Divizije Northeast.

Razloga za zadovoljstvo u nedjelju je imala još jedna momčad iz Northeasta. Ottawa Senatorsi su 5:1 slavljem na Long Islandu i matematički potvrdili svoj nastup u doigravanju, gdje su ih rijetki vidjeli uoči početka sezone. Dva pogotka i dvije asistencije u novu pobjedu momčadi iz glavnog grada Kanade ugradio je Kyle Turris.

Dvostruki strijelac u nedjelju je bio i Patrick Kane, no njegova odlična večer Chicago Blackhawksima bila je dovoljna samo za bod. Minnesota je praktički tokom cijelog dvoboja u United Centru bila u vodstvu, te je na kraju zasluženo slavila rezultatom 5:4, nakon raspucavanja.

Kazneni udarci bili su noćas sretni i za Detroit Red Wingse, koji su u svojoj Joe Louis Areni nadvisili Floridu. U posljednjoj utakmice večeri, Edmonton je u Honda Centru s 2:1 svladao Anaheim Duckse. Dvoboj momčadi kojima uskoro predstoji odlazak na dugi godišnji odmor obilježili su finski imenjaci - Teemu Hartikainen postigao je oba pogotka za Oilerse, dok je strijelac za Duckse bio neuništivi Teemu Selanne. Hartikainenu su to bili prvi pogoci u ovoj sezoni, a Selanneu možda i posljednji nastup pred publikom u Anaheimu.

NHL, rezultati, 01.04.2012.:

Pittsburgh - Philadelphia 4:6
NY Islanders - Ottawa 1:5
Detroit - Florida 2:1 (SO)
NY Rangers - Boston 1:2
Chicago - Minnesota 4:5 (SO)
Anaheim - Edmonton 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2012. u 14:08
    Vjerojatno će opet igrat međusobno u play offu, to će tek bit ludnica !
    Obrisan korisnik