Ostali sportovi

Polovičan uspjeh nositelja

Ante Jukić • ponedjeljak, 02.04.2012.
Polovičan uspjeh nositelja

Zaključene su sve četvrtfinalne serije doigravanja u Prvenstvu Hrvatske za odbojkaše. Poker klubova koji će krenuti u borbu za naslov prvaka čine dvije Mladosti, Rijeka i Sisak.

Kaštelani i Zagrepčani, koji su se prvi dio sezone natjecali u Srednjoeuropskoj ligi, opravdali su ulogu favorita protiv Vukovara, odnosno Centrometala. U četvrtfinalnim su serijama aktualni prvak i doprvak Hrvatske kombinirano izgubili samo jedan set (Zagrepčani u drugoj utakmici protiv Centrometala), što dovoljno govori o izgledima koje su Vukovar i Centrometal imali u ovim dvobojima.

Puno je više uzbuđenja zato bilo u preostala dva četvrtfinalna dvoboja. Rijeka je nakon iznenađujuće pobjede u Rovinju posao završila u svojoj dvorani, također s 3:1. Nakon iznimno dramatična uvodna tri seta na riječkom Trsatu, gosti su u četvrtom jednostavno "puknuli" i oprostili se od borbe za naslov, iako su "regularni" dio prvenstva završili na prvom mjestu.

Polufinale neće vidjeti ni drugoplasirana momčad prvog dijela sezone. Osječka Mursa je u prvom dvoboju protiv Siska uspjela nadoknaditi zaostatak 0:2 u setovima, no nakon tog nesretnog poraza Siščani su upisali dvije pobjede i potpuno zasluženo odlaze u polufinale. Posebno je dojmljiva bila druga pobjeda Siska, u odlučujućem dvoboju odigranom u nedjelju u Osijeku. Gosti su slavili rezultatom 25:21, 25:20, 25:13.

Polufinalne serije započinju 17. travnja, a parovi su Mladost Marina Kaštela - Sisak i Mladost Zagreb -Rijeka.

1.A liga odbojkaša, četvrtfinale doigravanja:
Vukovar - Mladost Marina Kaštela 0:3 (0-2)
Centrometal - Mladost Zagreb 1:3 (0-2)
Rijeka - Rovinj 3:1 (2-0)
Mursa - Sisak 0:3 (1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!